KıbrısManşet

Akansoy: Denetleme gününde sorumluluğumuzu biliyoruz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekil Asım Akansoy, Yasama günlerinde hükümete koltuk değneği olmayacaklarını ancak Denetleme günlerinde nisabı sağlayacaklarını kaydetti

Akansoy: Denetleme gününde sorumluluğumuzu biliyoruz

Cumhuriyet Meclisi‘nde Genel Kurul öncesi Melek Arabacıoğlu‘nun sorularını yanıtlayan Akansoy, 1 Ekim’de Meclis’in açıldığını ve orada muhalefet olarak yerlerini aldıklarını hatırlattı.

Akansoy, “Bunun ardından 4 Ekim’de Yasama gündemiyle meclis toplandı ve biz oraya nisap vermeyeceğimizi söyledik. Bugün de Denetleme gündemiyle toplanıyor ve dolayısıyla bu bizim sorumluluğumuz ve nisap vermeme gibi bir durumumuz olamaz” dedi.

“Yasaların dışına çıkan bir hükümete koltuk değneyi olmayacağız”

CTP’nin tavrının Meclis’i kitlitlemek yönünde olmadığını, hükümete yönelik olduğunu söyleyen Akansoy, hükümete destek olmayacaklarını, yasaların dışına çıkan, kamu yararını gözetmeyen bir zihniyete koltuk değnekliği yapmayacaklarını yineledi.

Akansoy, “Bu yüzden denetleme günleri hariç hükümete nisap anlamında destek vermeyeceğiz” dedi.

“Amcaoğlu bu yönde muhalefeti eletirme hakkına sahip değildir”

Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun ‘Muhalefet nisap konusunda destek vermiyor’ eleştirilerini de yanıtlayan Akansoy, hükümetin önce nisap için kendi 26 vekilini bulması gerektiğini vurguladı.

Akansoy, “Hükümet kendi nisap sayısını bulduğunda biz boykot edeceğiz demedik ki. Amcaoğlu bu yönde muhalefeti eletirme hakkına sahip değildir. Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu