KıbrısManşet

Tatar: Muhtarları Cumhurbaşkanlığı’nda görmekten mutluluk duyuyorum

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye ve Kıbrıs’ın kuzeyinden muhtarlarla bir araya geldi

Tatar: Muhtarları Cumhurbaşkanlığı’nda görmekten mutluluk duyuyorum

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal, Muhtarlar Derneği Başkanı Akay Darbaz ve beraberindekiler, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı bahçesinde Türkiye ve Kıbrıs’ın kuzeyinden muhtarlarla bir araya gelen Tatar, muhtarları Cumhurbaşkanlığı’nda görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Devletten devlete yakın ilişkilerin muhtarlar seviyesinde de olmasının değerli olduğunu söyleyen Tatar, halkı temsil eden 38 bin üyeye sahip federasyonun selamını almaktan duyduğu mutluluğu paylaştı.

“Osmanlı 80 bin şehit vererek burayı aldı”

İki ülke arasında tarihten gelen bağların, muhabbetin, gönül birliğinin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu bağların koparılmasına asla izin vermeyeceğiz” diyerek, Osmanlı‘nın 80 bin şehit vererek Kıbrıs’ı Venediklilerden aldığını ve burada çok büyük izler, eserler bıraktığını anımsattı.

Tatar, bugün Kıbrıs’ta iki eşit halk olarak devleti kurduklarını, egemenliklerini kazandıklarını söyleyerek, “Bu, Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye’nin başarısıdır, Türk başarısıdır” ifadelerini kullandı.

“Türk halkını muhtarlar vasıtasıyla en kalbi duygularımla selamlıyorum”

Kimsenin bu başarıları ve bugünlere gelinmesini küçümsememesi gerektiğini vurgulayan Tatar, Cumhurbaşkanı olarak her yerde Kıbrıs Türk halkının egemenliğine ve devletine sahip çıktığını anlattı.

Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin ve devleti Kıbrıs’ın kuzeyinin güçlenmesini Türkiye ile birlikte tek vücut olarak temsil ettiklerini belirten Tatar, Türk halkına muhtarlar vasıtasıyla en kalbi duygularıyla selamlarını gönderdi.

Tatar, “Bize yakışan gelecek nesillere güzel bir vatan bırakmak için devletten devlete gönül bağı içinde çalışmaya devam etmektir” diyerek sözlerine son verdi.











Başa dön tuşu