KıbrısManşet

Özyiğit: Ayrımcılığın yanı sıra, müdahale, baskı ve tehdit 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmirin Türkiye’ye girişinin engellenmesinin insanların siyasi görüşüne göre yapılan bir ayrımcılık olduğunu vurguladı

Özyiğit: Ayrımcılığın yanı sıra, müdahale, baskı ve tehdit

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özyiğit, 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Basın Sorumlusu Ali Bizden ile başlayan uygulamanın sürdüğünün anlaşıldığını belirtti.

Özyiğit, “Tamamen keyfi, insanların siyasi görüşüne göre yapılan ayrımcılığın yanı sıra, müdahale, baskı, tehdit ve anti-demokratik uygulamalarla Kıbrıslıtürklere yönelik uygulanan ‘siyasi ambargo’ da sürüyor” ifadelerini kullandı.

“Girişim yapmak bir yana, diyecek sözleri bile yok”

Birilerinin, iki ülke arasındaki ilişkileri germekten başka bir işe yaramadığı tecrübeyle sabit olan bu uygulamalarda ısrarcı olduğunu söyleyen Özyiğit, insan haklarına, ifade özgürlüğüne ve en önemlisi de Kıbrıslıtürklerin kendi iradelerine sahip çıkma mücadelesinin, bu tür uygulamalarla sindirilemeyecek kadar güçlü ve kararlılıkla süreceğinin bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Özyiğit, “Diğer yandan hükümet yetkilileri ile Ersin Tatar’ın da kendi vatandaşlarına yönelik bu uygulamalar karşısında gerekli girişimleri yapmak bir yana, diyecek sözlerinin bile olmadığı gün gibi ortada. Gerçekten yazık. Sizin tuttuğunuz yol belli ki bu ama biliniz ki bu yol Kıbrıs Türk halkının yolu değildir. Müdahaleyle, tehditle, baskıyla ve anti-demokratik uygulamalarla dolu bu yol yürünecek değil, utanılacak bir yoldur” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu