
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu‘nun tek taraflı bir kararla tüm sınavları iptal etmesini şiddetle kınayarak, kararın gözden geçirilmesini talep etti
Bengihan: Sınavların iptali antidemokratik ve dayatmacı bir anlayış
Yazılı açıklama yapan Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun, kamu görevlilerinin atanmalarını, terfilerini, nakillerini, istifalarını ve tüm disiplin işlemlerini tarafsız ve bağımsız bir organ olarak objektif kıstaslar çerçevesinde yerine getirmek üzere yasa ile kurulan bir komisyon olduğunu hatırlatarak, kamuda örgütlü ve yetkili sendika olarak bugüne kadar sağlıklı bir işbirliği içerisinde hareket ettiklerini belirtti.
Bengihan komiyonun, Sınav Tüzüğü’nde yapılan değişiklikleri gerekçe göstererek dün almış olduğu bir kararla tüm sınavları ertelemesinin antidemokratik ve dayatmacı bir anlayışın göstergesi olduğunu söyledi.
“Şiddetle kınar, kararın gözden geçirilmesini talep ederiz”
Bengihan, Kamu Görevlileri Yasası’na göre kamuda en çok üyeye sahip iki sendikanın temsilcilerinin, Sınav Kurulu’nda yer alarak Sınav Tüzüğü’nün hazırlanmasına ve değiştirilmesine katkı koyduğunu, yapılan sınavlarda da gözlemci bulundurduğunu hatırlatttı.
Bengihan, “Sendikaların görüşü alınmadan tüm sınavların ertelenmesi kararı uzun bir süreden beri sınava hazırlanan kamu görevlilerinin motivasyonunun düşmesine neden olurken, yaş haddinden emekli olacak olan çalışanlar telefisi mümkün olmayan mağduriyet yaşayacaklardır. Kamu Hizmeti Komisyonu’nun işbirliği ve katılımcılıktan uzak bu tutumunu şiddetle kınar, kararın gözden geçirilmesini talep ederiz” ifadelerini kullandı.