KıbrısManşet

Özyiğit: Seçim yaklaştı, usulsüzlüklerini aklama derdine düştü

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na (Kıb-tek) alınacak olan doğrudan yakıtın limit değerlerile ilgili Bakanlar Kurulu‘nun aldığı kararı geriye dönük değiştirmeye çalışarak suçuna ortak aradığını vurguladı

Özyiğit: Seçim yaklaştı, usulsüzlüklerini aklama derdine düştü

Özgür Gazete‘nin ‘Bakan Arıklı’nın Bakanlar Kurulu kararını geriye dönük değiştirmeye çalışması’ haberi üzerine Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özyiğit, seçim zili çalınca birilerini gailelerin bastığını, küçük ortaklardan birinin de yaptığı usulsüzlüklerini aklama derdine düştüğünü söyledi.

Özyiğit, “Ağustos ayında TPIC‘den aldığı 3 ayrı yakıtın analiz sonuçları limit dışı çıkan, Bakanlar Kurulu’nun kendisine verdiği yetki ile ‘Teknik şartnameye uygun yakıt alması gerekirken, buna uymayan, TPIC’e kesilmesi gereken 237 bin $’lık cezayı kesmeyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Sn. Arıklı, hükümetten gider ayak suçlarından kurtulmaya çalışıyor” dedi.

“Bakan Arıklı işlediği suçlara ortak arayışına girişti”

Bakanlar Kurulu kararında yer alan ‘Teknik şartnameye uygun yakıt alınacak’ ibaresinin kaldırılıp, yerine sadece ‘Yüzde 1 kükürt oranı olan yakıt alınacak’ ibaresi getirmeye çalışmanın Bakan Arıklı için yeterli gelmediğini belirten Özyiğit, şimdi de Bakanlar Kurulu’na önerge yapıp kurumun kirli ve limit dışı yakıt almış duruma düşmemesi için formül üreterek geriye dönük işlediği suçlara ortak arayışına giriştiğini söyledi.

“Suça ortak olup olmamak ortakların bileceği iş” diyen Özyiğit, ama bu işten öyle kolay kurtulmanın mümkün olmadığını vurguladı.

“Konu mahkemede. Yapılanların hesabı sorulacak. Az biraz sabır”

“Sizleri “yasa dışı iş yapıyorsunuz, kendi aldığınız kararlara bile uymuyorsunuz diye” aylarca uyardık” ifadelerini kullanan Özyiğit, “Ama siz bildiğinizi okumaya, halkı zehirlemeye ve kurumu zarara sokmaya ısrarla devam ettiniz” dedi.

Özyiğit, Bizlere de konuyu yargıya taşımaktan başka çare bırakmadınız. Konu şimdi mahkemede. Orijinal belgeler, dosyalar da mahkemede. Az kaldı. Yapılanların hesabı mutlaka sorulacak. Az biraz sabır” dedi.











Başa dön tuşu