KıbrısManşet

Bengihan: Türkiye’de saadet zinciri vardı ama ne saadetleri kaldı ne de zincirleri

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, hükümetin yaptığı 400 istihdamın neredeyse yarısının istihdam edildiği yerlerde değil, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) kurultay çalışmalarında görevlendirildiğini söyledi

Bengihan: 400 kişi alındı, nereye gitti bu kadar istihdamlar?

Mayıs Tv‘de Meltem Sakin‘in sorularını yanıtlayan Bengihan, 400’e yakın istihdam yapıldığını ve bunların nereye gittiğinin belli olmadığını vurguladı.

Bunların hesabının sorulmasının gerektiğini belirten Bengihan, kendisinin hastane ziyaretleri yaptığını ve sağlık çalışanlarının sorunlarını dinlediğini, en büyük sıkıntının da ara eleman eksikliği olduğunu söyledi.

“Hükümet tabi ki seçim yasaklarının bugünden başlamasını istemez”

Bengihan, 400’e yakın istihdamın 135 tanesinin gerçekten istihdam edildiği alanlarda çalışmadığını, UBP’nin Kurultay çalışmalarında görev aldığını ve kiralık arabalarda gezdiklerini öğrendiklerini anlattı.

Bengihan, “Zaten bir kısmının kendi özel işleri de vardı. Ama bir asgari ücret daha katkı alsınlar diye istihdam edildiler. Hükümet tabi ki seçim yasaklarının bugünden başlamasını istemez” dedi.

“Bir saadet zinciri vardı Türkiye’de ama sonunda ne saadetleri kaldı ne de zincirleri”

Hükümetin hala daha kendi yandaşlarını bir şekilde seçimlein yapılacağı güne kadar ihya etmek istediğine vurgu yapan Bengihan, bu durumu Türkiye’nin yakın tarihinde ortaya çıkan ‘saadet zinciri’ne benzetti.

Bengihan, “Bir saadet zinciri vardı Türkiye’de, çıkar ilişkileri ve nemalanma için oluşturulmuştu. Ama sonunda ne saadetleri kaldı ne de zincirleri, kendi başlarına giydiler yaptıklarını. Burada da devletin imkanlarını, kaynaklarını kendi yandaşlarına peşkeş çekmek, kendi yandaşlarını işe almak, Kalkınma Bankası’ndan milyonlarca liralık kredi vermek için uğraşıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu