KıbrısManşetSağlık

Öksüz: Ekimin ortasındayız ve grip aşıları halen daha ülkemize gelmedi

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) Başkanı Dr. Umut Öksüz, grip aşıları konusunda yetkilileri defalarca uyarmalarına rağmen, Türkiye’de ve Kıbrıs’ın güneyinde grip aşısı olduğunu ancak kuzeyde yine olmadığını açıkladı

Öksüz: Ekimin ortasındayız ve grip aşıları halen daha ülkemize gelmedi

Sosyal medya hesabından ‘Grip aşıları’ başlığıyla açıklama yapan Öksüz, aylar önce uyarılarını yine yaptıklarını, grip aşılarının tedariğinde sıkıntı yaşanacağını söylediklerini ve önceden tedbir alınması ve hemen TC Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçilmesi gerektiğini vurguladıklarını hatırlattı.

Öksüz, “Sonuç? Ekimin ortasındayız ve grip aşıları halen daha ülkemize gelmedi. Türkiye’de var mı? Var!
Güney Kıbrıs’ta var mı? Var! KKTC’de var mı? Yine yok!” diyerek duruma tepki gösterdi.

“Biz sizin yerinize KKTC Ankara Büyük Elçiliği’ndeki yetkililer ile irtibata geçtik”

‘Sevgili yetkililer’ sözleriyle Sağlık Bakanlığı yetkililerine seslenen Öksüz, eczacıların her gün halkın bu konudaki mağduriyetine birebir şahit olan yegane meslek örgütü olduğunu vurguladı.

“Ama merak etmeyin, biz sizin yerinize KKTC Ankara Büyük Elçiliği’ndeki yetkililer ile irtibata geçtik. Durumu aktardık” diyen Öksüz, vatandaşların böylesine global sağlık krizinin yaşandığı bir dönemde influenza aşısına dahi erişiminin olmadığını ve bu aşıların Türkiye’den ülkye ithalatında TC kaynaklı bürokratik sıkıntılarının yaşandığını aktardıklarını belirtti.

Öksüz, “Konunun bu denli detaylı sıkıntılarını ilk defa kendilerine aktarıldığını öğrendik. Şaşırdık mı? Hayır!
Neysa, biz sizin yerinize de toplum menfaati için samimice birşeyler yapıyoruz. Siz da yap boza devam!” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu