KıbrısSürmanşet

Topaloğlu: İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Arslanbaş’ın açıklamaları yalandır

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu, İlim Ünivesitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş‘ın açıklamalarına ‘yalan’ diyerek, üniversitelerin toplu taşımacılıktan çekilmesi gerektiğini savundu

Topaloğlu: Bizimle kimse görüşmedi, aksi iddialar yalandır

Dernek adına yazılı açıklamada bulunan KAr-İş Başkanı Fuat Topaloğlu, bazı üniversitelerin Girne’de toplu taşımacılığa soyunması ile ilgili kamuoyunu yanıltıcı bazı gerçek dışı iddiaların paylaşıldığını söyledi.

Topaloğlu, “Kamuoyunu bu yanıltıcı bilgiler hakkında bilgilendirmek ihtiyacını hissetmekteyiz. Bu durumun sürmesi halinde eyleme gideceğimizi de daha önce belirttiğimizi hatırlatırız” dedi.

“Herkes kendi işini yapsın, üniversiteler taşımacılıktan çekilsin”

Herkesin kendi işini yapması ve üniversitelerin taşımacılıktan çekilmesi gerektiğini ifade eden Topaloğlu, yetkililerin bu kamuoyunu yanıltıcı yanlış ve açıkça yalan olan bilgilerin paylaşılarak manipüle edilmesi çabaları karşısında sessizliğini de kınadıklarını vurguladı.

Topaloğlu, “Üniversiteler Birliği Başkanı, İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş, basına da yansıdığı üzere; ‘Öğrenci dışında sivilleri de servise almak için Kar-İş ile görüşmelerimiz var. Öğrencilere AKBİL kart vereceğiz. Konsorsiyum kart sahibiyle Girne’deki her üniversitenin imkânından faydalanacak. Girne Belediyesi ve Girne Kaymakamlığı da bunu destekliyor. Öğrenciyi mağdur etmemek için bunu yapacağız’ diye konuşmaktadır” dedi.

“Bu ülkede hiç kimse, yasaların üstünde değildir”

Söz konusu iddiaların tamamen asılsız yapıldığını ve belli ki bilerek yalan söylendiğini savunan Topaloğlu, Kar-iş olarak kendileriyle görüşmelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

Topaloğlu, “Hükümeti bir kez daha açıklama yapmaya davet ediyor, gerekli adımların atılmaması ve açıklama yapılmaması halinde, KAR-İŞ olarak her türlü eylemi başlatacağımızı kamuoyuna bir kez daha duyurmak istiyorum. Daha önce de altını çizdiğimiz gibi ‘benim turistim, benim öğrencim yoktur; bizim öğrencimiz, bizim turistimiz’ vardır. Bu ülkede hiç kimse, yasaların üstünde değildir” dedi.











Başa dön tuşu