KıbrısManşet

Eğitim Bakanlığı Müdürlük sınavında ‘sahte belge’ skandalı

Eğitim Bakanlığı‘nın, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından düzenlenmiş gibi, imzasız ve mühürsüz belge ile bugün saat 14.30’da Müdürlük sınavına girecek olan öğretmenlerin kriter puanlarını belirlediği iddia edildi

Skandal iddia: Bakanlık sahte belge mi kullandı?

Öğretmenlerin her yıl başvurduğu ve bugün saat 14.30’da yapılacak olan Müdürlük sınavıyla ilgili gazetemize skandal bir iddia ulaştı.

Buna göre; müdür adaylarının, başvurularında sunduğu yurt içi ve yurt dışı ya da hizmet içi eğitim belgelerinin puanlanması sırasında YÖDAK’ın beglerin geçerliliğiyle ilgili verdiği belgenin aslında YÖDAK tarafından hazırlanmadığı ve imzasız ve mühürsüz belge ile kriter puanlarının verildiği iddia ediliyor.

İşte imzasız ve mühürsüz o belge;

Bakanlığın kriter puanlarını belirlerken kullandığı imzasız, mühürsüz belge

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı‘nın da konuyla ilgili rahatsızlık duydu ve Bakanlığa, ‘Bu belgeyi YÖDAK hazırlamadı’ ifadelerinin olduğu yazı gönderdi.

İşte Avcı’nın o yazısı;

İşte Avcı’nın Bakanlığa gönderdiği yazı

Avcı’nın ‘YÖDAK hazırlamadı’ dediği belgeye göre belirlenen kriterler ışığında sınavlar bugün 14.30’da yapılacak. Bakanlık sınavları belgenin sahte olmasına rağmen iptal etmedi

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu