KıbrısManşet

Tel: Koltukta kalma uğruna topluma sırtını dönen bir avuç işbirlikçi 

Bu Memleket Bizim Platformu adına açıklama yapan, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Emel Tel, hükümetin istifasından UBP yetkilerinin ve karar organlarının haberi bile olmamasının, Başbakan Ersan Saner’in talimatla iş yaptığının göstergesi olduğunu vurguladı

Tel: Koltukta kalma uğruna topluma sırtını dönen bir avuç işbirlikçi

Tel açıklamasında, adanın kuzeyinde yaşanan son siyasi gelişmelerin, hükümetin istifasının talimatla ile olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı.

Tel, “Koltukta kalma uğruna topluma sırtını dönen bir avuç işbirlikçi hükümet kurma ve hükümet bozmak için müdahalelere davetiye çıkarmaktadırlar. Hükümetin istifasından UBP yetkilerinin ve karar organlarının haberi bile olmaması, Sn. Ersan Saner’in talimatla iş yaptığının göstergesidir” dedi.

“Bilinmelidir ki, irademiz satılık değildir”

Tel, bu gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, aldığı talimatla istifa etmiş olan Başbakan Ersan Saner başkanlığındaki hükümeti, seçimlere giden süreçte toplumun başında tutmak için hazırlık yaptığını gözlemlediklerini belirtti.

Tel son olarak şunları ifade etti;

“Sn. Tatar bu konuda yaptığı ilk açıklama ile kendini ele vermiştir. Anlaşılan odur ki, istifalı hükümet seçime giden süreçte vatandaşlık, T izni, kuyu izni, geçici kadro ile işe alma, kredi dağıtma ve her türlü partizanlık yaparak seçimlere gitme gibi bir amaç edinmiştir.

Demokrasinin dış müdahaleler ile rafa kaldırıldığı, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda elde edilen ve BM ile uluslararası kamuoyu tarafından kabul edilen kazanımları geriletecek bir döneme hızla girmekteyiz. Toplumumuzun iradesini hiçe sayarak kuklalarla bizi yöneteceğini sananlara cevabımız her zaman olduğu gibi “hayır” olacaktır. Bilinmelidir ki, irademiz satılık değildir”











Başa dön tuşu