KıbrısManşet

Özyigit: Özgürüz diyoruz ama gerçekten özgür müyüz?

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk toplumu için özgürlük ve adalet istediklerini ve bu toplumun sesini hem yurtiçi hem de yurtlarında haykırmak istediklerini vurguladı

Açıklama yok.Özyiğit: Özgürüz diyoruz ama gerçekten özgür müyüz?

Özgürlük, Adalet, Dayanışma‘ sloganıyla gerçekleştirilen TDP 7. Olağan Kongresi’nde Özgür Gazete’ye konuşan Özyiğit, neden bu sloganları tercih ettiklerini açıkladı.

“Özgürüz diyoruz ama gerçekten özgür müyüz?” diye soran Özyiğit, ülkede birilerinin düşüncelerini ifade ettiği için suçlu bulunduğunu, tutuklandığını, sorgulandığını ve yargılandığını söyledi.

Açıklama yok.

“Kıbrıs Türk toplumunun gür sesini her yerde haykırmak istiyoruz”

İnsanların düşüncelerini ve kendilerini, hem siyasal hem de sosyal konularda özgürce ifade edemedigine dikkat çeken Özyiğit, bunun kendileri için önemine işaret etti.

Özyiğit, “Yalnızca yurtiçinde değil yurtdışında da Kıbrıs Türk toplumunun gür sesini haykırmak istiyoruz. Özgür olduğumuzu söyleyen ve bunun teminatı olduğunu söyleyen Türkiye bile bu konuda ambargolar uyguluyor” dedi.

Açıklama yok.

“Kıbrıs Türk toplumuna özgürlük ve adalet diyoruz”

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanında yer alan, düşüncelerini ve Türkiye yöneticilerine yönelik eleştirilerini özgürce ifade etmeye çalışan kişilerin, Türkiye’den sınır dışı edildiğini hatırlatan Özyiğit, “Bu mudur özgürlük?” diye sordu.

Özyiğit, “Dolayısıyla biz her anlamda, din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim ayrımı gözetmeksizin, herkesin en temel insan haklarından eşit ve özgür bir biçimde yararlanmasını istiyoruz. Ve Kıbrıs Türk toplumuna özgürlük diyoruz, adalet diyoruz” dedi.

Açıklama yok.

“En geniş toplum ittifakı için yoldayız”

Ülkede Yüksek Mahkeme’nin en adil kurum olduğunu belirten Özyiğit, buna zemin hazırlayan polis ve Hukuk Dairesi’nin gerçekten adil olup olmadığını sorguladı.

Özyiğit şunları ifade etti;

“Eğer bu ülkede barış istiyorsak, Kıbrıs Türk toplumunun iradesinin özgürce yansıtılmasını istiyorsak, adalet istiyorsak, kendi ayakları üzerinde duran, kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan, kendi kendini yönetebilen bir toplum için en geniş toplum ittifakı için yoldayız. Biz seçim manifestomuzu hazırladık ve büyük bir bölümü de netleşti ama bugün göreve gelecek parti meclisimizin son şekli önümüzdeki günlerde bir toplantı yapılarak belirlenecek ve kamuoyuyla paylaşılacak. Bu ülkede Kıbrıslı Türklerin kendi iradesini eline alacağı ve kendi kendini yönetebileceği bir yapısal dönüşüm içerisindeyiz. Seçimde herkes bunu ayrıntılı bir şekilde görecek.

“Son kez aday oluyorum”

Cemal Özyiğit son kez parti başkanlığına aday oluyor, bunu da söylemek istiyorum. Dolayısıyla bugünden itibaren ilk seçimlerde ve ardından genel seçimlerde çok daha güçlü bir TDP yaratmak, hükümeti belirleyecek parti olarak Meclis’te güçlü bir grupla yer almak, ardından da hem hükümetin hem ülkenin dönüşümünü sağlayacak kadroları göreve getirmek ve onu başardıktan sonra da Cemal Özyiğit görevini genç arkadaşlara devredip kenara çekilecek”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu