KıbrısManşet

Aşçıoğulları: Aile fertlerinin itibarlarının korunması gerekir

Avukat Şefik Aşçıoğulları, bir siyasinin hayatının kamuyu ilgilendiren bir hayat olduğunu ancak aile fertlerinin itibarlarının değerlendirilmesi ve korunması gerektiğine vurgu yaptı

Aşçıoğulları: Aile fertlerinin itibarlarının korunması gerekir

Özgür Web Tv‘de Ali Kişmir‘in Soru-Yorum programına konuk olan Aşçıoğulları, Başbakan Ersan Saner‘in müstehcen görüntülerinin yer aldığı video skandalıyla ilgili, aile fertlerinin itibarlarının değerlendirilmesi ve korunması gerektiğine vurgu yaptı.

Aşçıoğulları, “Ancak bir çok mahkemelerde de karara bağlanmıştır ki, siyasete mal olmuş bir kimsenin, basın aracılığıyla konuşulan özel hayatının değerlendirilmesinin, daha geniş ve daha tolöre edilir şekilde yapılması gerekmektedir” dedi.

“Bir siyasinin hayatı kamuyu ilgilendiren bir hayattır”

Bir siyasinin hayatının kamuyu ilgilendiren bir hayat olduğunu vurgulayan Aşçıoğulları, son çıkan videoyla ilgili olarak, kişilik hakları ve özellikle de bu kişinin yakınlarıyla alakalı doğru olmayan bir durumun yaşandığının görüldüğünü belirtti.

Aşçıoğulları, “Ben her zaman şu yorumu yaparım, Kıbrıs’ın kuzeyi ile dünya gerçekleri bir birleriyle çok bağdaşmayan gerçeklerdir. Dünya üzerinde bu konunun yorumlanıp araştırılması farklıyken, maalesef burada daha farklıdır. Son video özel hayatın mahremiyetini ihlal etmiştir. Ancak bununla ilgili araştırmaların polis tarafından yapılması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili kişisel düşünceler aktarmak hoş bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Özgür Gazete











Başa dön tuşu