KıbrısManşet

Yalınkaya: Bu düzen değiştirilmezse bizi çok kötü günler bekliyor






Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, 10 yıldır sendikal mücadelenin içinde olduğunu ve bu günden sonra halk iktidarı ile bu düzen değiştirilmezse toplumu çok kötü günlerin beklidiğini söyledi

Yalınkaya: İlk kez bu kadar karamsarım çünkü karşımızda muhatap yok

Özgür Web TV’de Melek Arabacıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Yalınkaya, belediyelerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle seslerini duyurmak için geçtiğimiz haftalarda eylem yaptıklarını hatırlattı.

ozgur_gazete_kibris_bes_mustafa_yalinkaya_

Yalınkaya, “Belediyelerimiz için de ülke için de endişeliyim. Çok sıkıntılı günler bizi bekliyor. Bu sorunları nasıl çözeceğiz diye düşündükçe ilk kez kendi adıma bu kadar karamsarım. Çünkü karşımızda bir muhatap yok”

“Bu düzen değiştirilmezse bizi çok kötü günler bekliyor”

Siyasi aranasının ve Meclis’in durumunun ortada olduğunu, devlet ve hükümetler eliyle iş bilmezlik ve basiretsizlikler yüzünden halkın ihtiyaçlarının görmezden gelindiğini vurgulayan Yalınkaya, tüm bunlar gözetilmeden alınan kararların ülkeyi ve toplumu bu günlere getirdiğini belirtti.

“Ben 10 yıldır sendikal mücadelenin içindeyim ve bu günden sonra halk iktidarı ile bu düzen değiştirilmezse bizi çok kötü günler bekliyor” diyen Yalınkaya, geleceğin nasıl şekillendirileceği konusuna artık halk olarak el koyulması gerektiğini savundu.

Yalınkaya, “Bunu laik ve demokratik şekilde yapmamız için belki de bu son şansımız. Temiz siyasetçiler ve yeni yüzlerin oturup toplumun her kesimi ile birlikte hareket etmesi gerekmektedir” dedi.

“Belediyelerin tümü şu an zor durumdadır”

Türkiye’deki Kurtuluş Savaşı’nın bir benzerinin artık Kıbrıs Türk toplumunda da başlamasını ve var oluş mücadelesi için tüm kesimlerin birlik olması gerektiğini söyleyen Yalınkaya, kendisinin ve kendisi gibi düşünenlerin bu düzeni değiştirebilmek için en büyük inancının da bu olduğunu vurguladı.

Yalınkaya, “Şu an ülkede X belediye Y belediye kötü durumdadır dememiz mümkün değildir. Belediyelerin tümü şu an zor durumdadır. Bugün 28 belediyenin içinde 1-2 tanesi belki maaş ödeyemiyor ama birkaç ay içinde hepsi aynı durumda olacak. Geçmişten günümüze yapılması gerekenlerin yapılmaması bu günlerin sebebi oldu” dedi.

“2004 yılında Annan Planı sürecinde çok büyük bir yanılgı yaşadık”

2011 yılında sendikada çok olağan üstü şartlarda bir genel kurul gerçekleştirdiklerini ve LTB’nin yaşadığı sorunlar ortadayken, Lefkoşa halkı adına bu mücadeleyi kazanıp belediyenin var olmasını sağladıklarını hatırlattı.

Yalınkaya, “2004 yılında Annan Planı sürecinde çok büyük bir yanılgı yaşadık. Buradaki hükümet edenler bu yanlışlardan dönememiş olabilirler ama AKP iktidarının ve Ankara hükümetinin bizim adımıza tepki koyacağını umduk ama umduğumuz gibi olmadı” dedi.

“Kıbrıs sorununun çözülmesi gerekir. Bu yapı kokuşmuş bir yapıdır”

“Bu toplumun yegâne kurtuluşu meydanlardır” diyen Yalınkaya, halka yön verecek ve demokratik kurallar çerçevesinde toplumun her kesiminin dahil olduğu yeni bir Meclis, yeni bir yapı ve oluşumla yeni bir sistem kurulması gerektiğini ifade etti.
Yalınkaya, “Buna paralel halk iktidarı sonrası Kıbrıs sorununun federasyon temelinde görüşülmesi için masa başına geçilmelidir. Biz her şeyi yaşadık, gördük ve bugün gelinen süreçte bizim savunduklarımız şu an doğru çıkıyor. Kıbrıs sorununun çözülmesi ve kuzeyin dünya hukukunun içine girmesi gerekir. Bu yapı kokuşmuş bir yapıdır” dedi.

“Başımıza gelenler bizim müstahakkımızdır. Biz Akıncı’yı toplum olarak bunlara yedirdik”

Ülkenin durumu ortadayken yine bir UBP Kurultayı olduğunu hatırlatan Yalınkaya, muhalefet diye bir şeyin de ortada olmadığını söyledi.

Yalınkaya, “Başımıza gelenler bizim müstahakkımızdır. Biz sarı öküzü çoktan verdik. Biz Akıncı’yı (4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı) toplum olarak bunlara yedirdik. Akıncı’nın orada durması bu toplumun sigortası olacaktı. Şimdiki Cumhurbaşkanı nerededir? İl il Türkiye’yi geziyor” dedi.









Başa dön tuşu