KıbrısManşet

Özkıraç: Maliye Bakanlığı, ek mesaileri görmezden gelip emekçinin hakkını vermekten kaçıyor

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, “Teknecik Elektrik Santrali, Arıza Ekipleri, Bölge ve Tesis Şube Amirliklerinde hayatlarını riske atarak yüksek gerilim hatlarında çalışan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu çalışanlarının haklarını asla tartıştırtmayız” dedi.

“Ek mesailer ödenmezse, yaşanacaklardan sorumlu EL-SEN olmayacak”

Özkıraç açıklamasının devamında şunları kaydetti:

KIB-TEK Genel Müdürlüğü bu konuda çalışanların mesai sonrasında ek mesaiye çağrılmalarının elzem olduğunu Maliye Bakanlığına iletmiştir. Aynı şekilde ek mesailerin ödenmesi için de yetki talebinde bulunmuştur.

Ancak Maliye Bakanlığı bu konuyu görmezden gelmekte, emekçinin hakkını vermekten kaçınmaktadır.

Ayrı maliyesi olan bir kurum konumunda bulunan KIB-TEK’ in, neden Maliye Bakanlığına başvurma gereği duyduğunu da anlamakta güçlük çekiyoruz. Derhal bu zorunluluğun ortadan kalkması ve bu anomalinin son bulması gerekmektedir.

Buradan Maliye Bakanı Dursun Oğuz’a son kez sesleniyoruz! Eğer ek mesailer konusunda adım atmazsa ve emekçilerin haklarını kendilerine teslim etmezse, yaşanacaklardan sorumlu EL-SEN olmayacaktır.

Temennimiz Bakan Oğuz’un bu uyarımızı dikkate alması ve derhal adım atmasıdır. Aksi takdirde angarya çalıştırılmak istenen üyelerimizle birlikte haklarımızı söke söke almak için gereği neyse onu yapacağımızdan kimsenin şüphesi











Başa dön tuşu