EkonomiKıbrısManşet

Naimoğulları’ndan zamlara büyük tepki

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, yapılan son zamlarla birlikte hayvancıların üretimde yolun sonuna geldiğini ve sektöre kimsenin yardımcı olmaya çalışmadığını açıkladı

“Aylardır üretici zamlarla boğuşmaktadır”

Birlik adına yazılı bir açıklama yapan Naimoğulları, “Üretimde yolun sonuna geldik. Hayvancılıkta yolun sonuna getirildik. Ne yazık ki ne üreticiyi düşünen, ne hayvancıyı düşünen, ne de üreten insanların geleceği ne olacak deyip adam gibi yardımcı olmaya çalışan var” diyerek, bunlar hükümetten kaçarak karar almaktan korkan ve üreten insanların sırtından politika yapıp, sonrada üreticiyi zamlarla bitiren hesapta siyasetçilerdir. Aylardır üretici zamlarla boğuşmaktadır ama üretici için tek bir adım dahi atan yok” ifadelerini kullandı

“Sabah, akşam üreticinin tüm girdilerine zam yaparak neyi murat edersiniz?”

Sabah, akşam üreticinin tüm girdilerine zam yaparak neyi murat edersiniz? diye soran Naimoğlulları, akaryakıtta (Euro) dizele son 3 ayda 2.84 kuruş ve yem fiyatlarına %50’ye yakın zam geldiğini belirterek. Yem hammede fiyatlarına sadece son 15 günde %30 zam yapıldığına dikkat çekti.

Bir torba gübre 300 TL’nin üzerine çıktı. Bir torba yem 200 TL’ye yaklaştı diyen Naimoğulları, “Son bir ayda tüp gaza %55 zam geldiğini belirterek iğneden ipliğe her şeye zam yaptınız. Bir yandan dövizdeki artış, öte yandan ürettiğimiz ürünlerin her gün değer kaybetmesi artık üreticiyi ve hayvancıyı yolun sonuna getirmiştir” dedi.

Naimoğulları: Gurur duyun, hayvanlarımıza yem alamaz duruma geldik

Gurur duyunuz tek kurtuluşumuz üretimdir, üretmektir deyip politika yapanlar şimdi üretime ve üreticiye karşı yapmış olduğunuz tahribatlarla almış olduğunuz beceriksiz kararlarla gurur duyabilirsiniz.

Hayvancılık sektöründen direk ve indirek ekmek yiyen 50 bin kişi bu saatten sonra açtır, borç batağındadır, hayvanlara yem alamaz durumdadır.

Hepinize yazıklar olsun sizde eğer vijdan varsa bu üreticinin, bu köylünün ve bu halkın karşısına çıkmazsınız. Yaptığınız tahribatlarla, aldığınız zam kararlarıyla, uygulamış olduğunuz politikalarla köylüyü bitirdiniz, bıktırdınız üretimden kopardınız.

Kına yakınız.. Biz bunların hesabını mutlaka sorarız..











Başa dön tuşu