KıbrısManşet

Yıldırım’dan Saner’e: Bu günler geçecektir Sayın Başbakan

Türkiye‘nin AKP‘li eski Başbakanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binalı Yıldırım, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultay’ındaki konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın aksine ‘Kıbrıslı’ vurgusu yaptı

Yıldırım: Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum

UBP’nin 22. Olağan Kurultayı’na konuk olarak katılan Yıldırım, konuşmasının başında herkesi selamladı ve burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Yıldırım, “UBP’nin başarılı bir kurultay geçirmesini dillerken, sonuçlarının da hem UBP’ye hem de KKTC’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye’mizin Cumhuriyet kutlamaları dolayısıyla da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“Kıbrıs Akdeniz’de sıradan bir ada değildir”

Türk milletinin tarih boyunca bağımsız yaşadığını ve vatanım dediği her yerde hep mücadele verdiğini söyleyen Yıldırım, Kıbrıslı Türklerin de Türk milletinin fıtratına uygun bir hayat sürdüğünü ifade etti.

“Kıbrıs Akdeniz’de sıradan bir ada değildir” diyen Yıldırım, Akdeniz’e kalbi olan Kıbrıs’ın Anadolu’nun da vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

Yıldırım Tatar’ın aksine ‘Kıbrıslı’ ifadesini kullandı

Yıldırım’ın Tatar’ın ‘Kıbrıslı diye bir millet yoktur’ ifadelerinin aksine, konuşması boyunca ‘Kıbrıslı’ ifadesini kullanması da dikkat çekti.

Yıldırım, “KKTC bayrağı altında yaşayan siz Kıbrıslı kardeşlerimizin barış içinde hür ve bağımsız yaşamaları bizim milli davamızdır. Biz siyaset gözetmeksizin Kıbrıslı kardeşlerimizin her meselesini kendi meselemiz olarak görüyoruz. Şartlar ne olursa olsun her zaman Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Kıbrıslı kardeşlerimizin olarak hür ve bağımsız yaşamaları için Türkiye ile kardeşlik bağlarını güçlü kurmaları ve siyasi istikrarı devam ettirmeleri önemlidir” dedi.

Yıldırım Saner’e seslendi: Bu günler geçecektir Sayın Başbakan

Başbakan Ersan Saner‘le ilgili video skandalı konusuna da üstü kapalı değinen Yıldırım, konuşmasının bir bölümünde de Saner’e seslendi.

Yıldırım, “Sayın Başbakan bu günler geçecektir. Siyaset kolay iş değildir. Her kime ne sebeple olursa olsun yapılan çirkin saldırılar bütün siyaset kurumunu yapılmıştır. Buna birlikte karşı durmamız şarttır. Biz bu süreçleri yaşadık. FETÖ terör örgütünün kullandığı yöntemlerle Türkiye’de de de benzer olaylar sergilendi. Karşılaştığımız sorunları demokrasi kültürü içinde çözebilecek demokrasiye sahip olduğunuz inancındayım. Kıbrısı siyasi istikrarsızlığa sürüklemek isteyenlere fırsat vermeyeceğinize eminim” ifadelerini  kullandı.











Başa dön tuşu