KıbrısManşet

Saner: Bana komplo kuran kişiye prim vermeyiniz

Video skandalı sonrası Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanlık yarışından çekilen Başbakan Ersan Saner, yine Faiz Sucuoğlu‘nu hedef göstererek, hakkını helal etmediğini söyledi

Saner: Çalmadım, çırpmadım, tahammüllü davrandım

Saner bugün başlayan UBP 22. Olağan Kurultayı‘nda yaptığı konuşmasında, hayatı boyunca siyasi etiğe önem verdiğini, siyaseti makam veya para kazanmak için asla yapmadığını söyleyerek, “Çalmadım, çırpmadım” dedi.

Partimizi bir arada tutmak, birlik ve beraberliğimizi korumak için tahammülü davrandım” diyen Saner, 1 yıl önce kurultayın iki adayın geri çekilmesiyle sonuçlanamadığını hatırlattı.

“Gece gündüz demeden çalıştım”

Herkesin görevden kaçtığı sırada, salgına rağmen hükümeti kurduğunu, gece gündüz demeden çalıştığını söyleyen Saner, Türkiye ile iyi ilişkileri devam ettirerek, Kıbrıs Türk Halkı için son derece önemli olan İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü’ne imza attığını belirtti.

Saner, “Ve bugün çok mutluyum ki; konuğumuz Sayın Binali Yıldırım ile benim Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığımız döneminde imzaladığımız anlaşma ile temeli atılan yolların yapımı tamamlanıyor veya devam ediyor. Çok mutluyum ki salgınla mücadelede dünyanın en başarılı beş ülkesinden biriyiz” dedi.

“Hukuksal mücadelem sonuna kadar devam edecektir”

Video skandalı konusuna da değinen Saner, siyasi etik dışı bir komplo sonucu, bu komployu yapanlara karşı yürüteceği hukuksal mücadele için Genel Başkan adaylığından geri çekildiğini söyleyerek, bunun her şeyden vazgeçtiği anlamına asla gelmediğini vurguladı.

Saner, “Bugünden sonra artık kim olduğu net olan o malum merkez ve o merkezin başındaki kişiye karşı siyasi ve hukuksal mücadelem sonuna kadar devam edecektir” dedi.

“Ben sizlerden helallik istiyorum”

Saner adaylıktan çekilmesinin bir sebebinin de ‘partiye zarar vermemek’ olarak açıkladı ve partinin geleceğini düşündüğü için bazı şeyleri hala söylemediğini dile getirdi.

Saner, “Ben sizlerden helallik istiyorum. Çünkü ülke koşullarında en iyisini yapmak için görev yaptım. Siyaset hayatım boyunca herhangi bir kusur işledim ise af dilerim. Benim bir kişi haricinde hakkım size helal olsun” ifadelerini kullandı.

“Bana komplo kuran kişiye prim vermeyiniz”

Partinin geleceği için bunu yapmak zorunda olduğunu söyleyen Saner şunları kaydetti;

“Siyasi etiği hiçe sayanlara, vicdansızlara, siyasi amaç uğruna her şeyi mubah sayanlara bu partiyi, bu ülkeyi teslim ettirmeyeceğim. Bir koltuk uğruna, arkadaşına, Genel Başkanı’na adamları ile birlikte komplo kuran kişiye prim vermeyiniz. Bunları söylerken kendimi zorlanıyorum değerli konuklar ama söylemek mecburiyetindeyim”











Başa dön tuşu