KıbrısManşet

Özyiğit: Halkın iradesini özgürce yansıtacağı şekilde bir geçiş süreci

Hükümet kurma görevini aldıktan bir gün sonra partilerle görüşmelere başlayan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun ikinci durağı Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) oldu

Özyiğit: Partizanlığın olmadığı, halkın iradesini özgürce yansıtacağı şekilde bir geçiş süreci

Görüşme sonrası ilk açıklamayı yapan Özyiğit, 1 yıldır tartışmalı olan UBP Kurultayı’nın nihayet sonuçlandığını ve Sucuoğlu’nun Başkan olarak çıktığını hatırlatarak, Sucuoğlu’nu tebrik etti.
Özyiğit, “Ekiplerimizle birlikte kendileriyle görüştük. Düşüncelerimizi paylaştık. Önemli olan bir an önce, doğru düsürt çalışmayan Meclis’in işlevini tamamladığı konusunda fikir birliği olması” dedi.
Bir geçiş hükümeti düşünüldüğünü belirten Özyiğit, sürecin nereye ve nasıl evrileceğini göreceklerini söyledi.
Özyiğit, “Bizim talebimiz, partizanlığın olmadığı, halkın iradesini özgürce yansıtacağı şekilde bir geçiş sürecinin ilerlemesi” dedi.

Sucuoğlu : Aynı hassasiyeti TDP’de de görüyoruz

Sucuoğlu ise yaptığı konuşmasında, erken seçim tarihine kadar geçecek sürede neleri planladıklarını konuştuklarını söyledi.
Sucuoğlu, “Erken seçim konusunda görüşlerimiz çok yakın. Buna memnun olduk. Artık Meclis işlevini yapamıyor. Bu siyasetin güvenilirliğini de zarara uğratıyor. Aynı hassasiyeti TDP’de de görüyoruz. Genel anlamda bir görüş birliği ortaya çıkmıştır” dedi.










Başa dön tuşu