KıbrısManşet

Sucuoğlu: 3 konuda da fikirlerimiz ve düşüncelerimiz aynı

Hükümet kurma görevini aldıktan bir gün sonra partilerle görüşmelere başlayan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile görüşmesi’nin ardından Genel Başkan Tufan Erhürman‘la birlikte açıklama yaptı

Erhürman: CTP’nin olacağı bir hükümet konusu konuşmadık

Görüşme sonrası ilk açıklamayı yapan Erhürman, CTP’nin yer alacağı bir hükümet modeli konuşmadıklarını söyledi.

Erhürman, “Olumlu havada geçen bir görüşme oldu. CTP’nin önceliği bütçe, komitelerden oybirliği ile geçen yasaların yasalaşması ve Seçim Yasası’nda Yüksek Seçim Kurulu’nun da talep ettiği değişikliklerin yapılmasıdır. Sucuoğlu ile CTP’nin olacağı bir hükümet konusu konuşmadık. Çünkü biz de böyle bir formülde olmayacağımızı söyledik” dedi.

Sucuoğlu: 3 konuda da fikirlerimiz ve düşüncelerimiz aynı

Erhürman’dan sonra sözü alan Sucuoğlu da güzel ve yararlı bir görüşme olduğunu, kendilerinin de hassasiyetle üzerinde durduğu komitelerde oybirliği ile geçen yasaların onaylanması konusunda aynı görüşü paylaştıklarını belirtti.

Sucuoğlu, “Seçim Yasası ile ilgili de görüş birliğimiz var, erken zamanda seçim konusunda aynı düşünüyoruz. Sadece bütçe konusunun hesaplanması gerekiyor. Eğer planlanan şekilde bütçe geçerse akabinde erken seçimi yapmayı düşünüyoruz. 3 konuda da fikirlerimiz ve düşüncelerimiz aynı. Yarın tüm bunları yetkili organlarımızda tartışacağız” dedi.











Başa dön tuşu