KıbrısManşet

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit AP üyesi Niyazi Kızılyürek ile görüştü

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Avrupa Parlamentosu üyesi Niyazi Kızılyürek ile bir araya geldi

Görüşmede AB’nin Kıbrıslıtürklerle ilişkileri ele alındı

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kızılyürek’in Kuzey’deki ofisinde gerçekleşen görüşmede Özyiğit’e TDP Dış İlişkiler Sekreteri Doğa Yalçın eşlik etti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerle, Avrupa Birliği’nin Kıbrıslıtürklerle ilişkileri ele alındı.

Hellimin ihracında yaşanan sıkıntılar konuşuldu

Açıklamaya göre, AB ile ilişkilerin geliştirilmesi ve “Kıbrıs Cumhuriyeti” nin yabancılarla evlenen Kıbrıslıtürklerin çocuklarına pasaport vermemesinin görüşüldüğü ziyarette ayrıca, “tescilinin alınması noktasında Kızılyürek’in de katkısı bulunduğu” belirtilen Kıbrıs’ın kuzeyinde üretilen helliminin ihracında yaşanan sıkıntılar ele alındı.

Görüşmede Kızılyürek’in, Türkçe’nin Avrupa Birliği’nin resmi dilleri arasına girmesi için yürüttüğü girişimler bağlamında Avrupa Parlamentosu’nda başlattığı imza kampanyası da konuşularak, bu mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi üzerinde duruldu.











Başa dön tuşu