KıbrısManşet

Elcil: Biz besleme değil, sömürüleniz ve doğru adres Ankara’dır

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, ülkede yaşanan zam ve diğer sorunların, Ankara’nın dayatmacı rejimi gözardı edilerek çözülemeyeceğini vurguladı

Elcil: Sorunların kaynağı, Ankara’nın dayatması koloni rejimi gerçeğini görmeden açıklanamaz

Sendika adına yazılı açıklama yapan Elcil, 1974 yılından beri adanın kuzeyinde Ankara hükümetleri tarafından ayrılıkçı koloni rejiminin, kumara, fuhuşa, kara-para aklamaya dayalı ekonomik çatısının çökmesi ile birlikte tüm kesimlerin pahalılıktan ve dövizden şikayet etmeye başladığını söyledi.

Elcil, “Ortaya konan şikayetlerin tümünün, Ankara’nın dayatması koloni rejimi gerçeğini görmeden, yapıldığı açıktır. Sorun kaynak ve üretim yetersizliği veya ambargo ile açıklanamaz. Üretenin batırıldığı, dünyanın birçok ülkesi ile ticaretin yapıldığı bir ortamda ambargodan bahsetmek toplumu aldatmaktır” dedi.

“Kaynaklar kolonicilik amaçlı kullanılıyor”

Kaynakların kolonicilik amaçlı kullanıldığının ve rejimin bu sayede ayakta tutulduğunun bir gerçeklik olduğuna vurgu yapan Elcil, Kıbrıslıtürklerin Avrupa Birliği’ne girişini engelleyenlerin, güney Kıbrıs’taki Rum egemenlerin kabul etmeyeceklerinin bilindiği halde ‘İki ayrı egemen devlet’ talebi ile çözümü engelleyen, partizanca istihdamlar, devlet bankalarından geriye ödenmeyen krediler gibi açılımları yapan işbirlikçi hükümetlere göz yuman Ankara’da oturanlar olduğunu söyledi.

Elcil, “Sorun kaynak sorunu değil, kolonicilik sorunudur” diyerek şu soruları sordu;

Ankara hükümetleri;
1- Adamızın kuzeyini askeri üs olarak kullanmaktadırlar. Bu çerçevede onlar İncirlik üssü için ABD’den kira alırken, bizim ülkemizi askeri üs olarak kullanan Ankara hükümeti neden aynı oranda ödeme yapmamaktadır?

2- Kuzey Kıbrıs hava sahası için Ankara hükümeti geçen uçaklardan “Fır Hattı” ücretini alıp cebine atmaktadır. Neden bu para bize ödenmiyor?

3- TL’nin enflasyonundan kaynaklanan faiz farkı ve devalüasyon oranı sürekli olarak cebimizdeki parayı alıp götürmektedir. TL kullanımının yarattığı bu sömürü çarkından toplanan trilyonlar neden bizden gizlenmektedir?

4- Kıbrıs Türk toplumunun onuruna yakışmayan kumar, fuhuş ve kara-para aklama işleri bize layık görülürken, bu mafya ilişkilerinden elde edilip Ankara hükümetlerinin el koyduğu servet nerededir?

Adamızın kuzeyini koloni haline getiren, TL kullanmayı dayatıp, ekonomik bağımlılığı artıran, savunma bütçesini bile bizim sırtımıza yıkan, Ankara hükümetleri ve onun yerli işbirlikçileri, bu yaratılan düzenin sorumlularıdır.
Kıbrıs’ta ekonomik sorun yoktur. Kıbrıs’ta siyasi sorun vardır. Ankara’nın dayattığı bu koloni düzeni değişmediği müddetçe, ekonomik sorunlar asla bitmeyecektir. Biz besleme değil, sömürüleniz ve doğru adres Ankara’dır.











Başa dön tuşu