KıbrısManşet

Bengihan: Bu topluma yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz ey kazıklı voyvodalar

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Başkanı Güven Bengihan, yapılan zamlarla halkın kuru ekmeğe muhtaç edildiğini vurgulayarak aynı dönemde yapılan atamalara dikkat çekti

Bengihan: İnsafsızca zamlar karşısında halk ve ülke felakete sürüklendi

KTAMS, Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) ve Kamu İşçileri Sendikası‘nın (Kamu-iş) zamlara karşı ortaklaşa düzenlediği genel grev ve Başbakan’lık önündeki eylemde konuşan KTAMS Başkanı Bengihan, alandaki herkesi selamladı.

Bengihan, “10 ay önce kurulan ve icraat hükümeti olacağını söyleyen Sayın Ersan Saner, Sayın Erhan Arıklı ve Sayın Fikri Ataoğlu‘nun uyguladıkları yanlış ekonomi politikaları ve yaptıkları insafsızca zamlar karşısında halk ve ülke felakete sürüklendi” dedi.

“Bu topluma yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz. Sizi bu halk cezalandıracaktır”

Halkın zamlar ve yüksek enflasyon karşısında inim inim inlediğini belirten Bengihan, ucuzlatmaktan sorumlu olduklarını söyleyen Saner ve Arıklı’nın sorunlara çözüm üretmek yerine, kuru ekmeğe muhtaç olan emekçileri yeni zamlarla açlığa terkettiğini kaydetti.

Bengihan, “Bugün bu halka bu zamları reva görenleri unutmamak ve unutturmamak için buradayız. Hesabını vereceksiniz. Bu topluma yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz. Sizi bu halk cezalandıracaktır ey kazıklı voyvodalar” ifadelerini kullandı.

“64 tane Müdür/Müsteşar, 43 sözleşmeli personel: Devlete maliyei 27 milyon TL”

Bu ülke için gaile çekenler olarak, bu ülkenin çocukları ve geleceği için mücadele edip, Kıbrıs Türk toplumunun kimliğine ve kültürüne sahip çıktıklarını söyleyen Bengihan, yapılan zamlarla ülke insanının gülüşlerinin, hayallerinin ve ülkenin geleceğinin çalındığını vurguladı.

Bengihan, “Ülke yangın yeriyken, ülkenin Cumhur Reisi Evliya Çelebi gibi geziyor. Sana da yazıklar olsun. Sadece 10 aylık dönemde 64 tane Müdür/Müsteşar, 43 sözleşmeli personel alındı. Bunların bütçeye maliyeti 27 milyon TL. Ülkede kaynak yok siyorlar, Sigrota Prim Desteği’ni, pandemide en çok gelir elde eden market patronlarına veriyorlar. Bu adaletsizliğe karşı susacak mıyız?” diye sordu.











Başa dön tuşu