KıbrısManşet

Avcı: GAÜ’nün gelişimini engellemek istediğim ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır

YÖDAK Başkanı Turgay Avcı, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar’ın sosyal medya hesabından şahsını hedef alarak yaptığı açıklamanın gerçekleri yansıtmadığını söyledi

Avcı: GAÜ’nün gelişimini engellemek istediğim ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır

Avcı, sözü edilen üniversitenin YÖDAK‘ın talep ettiği şartları yerine getirmesi durumunda bu ülkenin üniversitesi olan GAÜ‘nün önünü açmaya hazır olduklarını söyledi.

Avcı’nın açıklaması şu şekilde:

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Serhat Akpınar’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı üzülerek okudum.

Sayın Akpınar’ın şahsımı hedef aldığı açıklamasında YÖDAK Başkanı olarak ülkemizin güzide ve köklü üniversitelerinden GAÜ’nün gelişimini engellemek istediğimi ifade etmesi gerçekleri yansıtmamaktadır.

Bilakis ülkemizin önemli bir üniversitesinin dünyaca ünlü bir üniversite ile bir anlaşma yapması en fazla benim mutlu olacağım ve destek vereceğim bir gelişmedir.

Ancak KKTC’nin Yükseköğretiminden sorumlu Kurul olan YÖDAK’ın bu anlaşma ve işbirliği yapılırken bypass edilmesi ve mevzuatın hiçe sayılmasını da kabul etmek mümkün değildir.

YÖDAK üyelerinin tümü, oy birliğiyle sözü edilen anlaşma ile ilgili eksiklerin tamamlanması şartını ortaya koyduğundan, Sayın Akpınar’ın YÖDAK üyelerini ayrı, beni de ayrı ve de tek sorumlu olarak göstermesini gözünden kaçmış bir ayrıntı olarak değerlendiriyorum.

Sonuç olarak YÖDAK, tüm üniversitelere eşit mesafede durarak, Yükseköğretimde yasa ve tüzüklere uygun olan her türlü gelişmeyi desteklemektedir. Sözü edilen üniversitenin YÖDAK’ın talep ettiği ve yerine getirilmesi son derece mümkün olan şartları yerine getirmesi durumunda bu ülkenin üniversitesi olan GAÜ’nün önünü açmaya hazırdır.

 











Başa dön tuşu