KıbrısManşet

Özdoğan: Sürecin takipçisi olacağız ve gerekirse tekrar müdahale edeceğiz

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) 4 Kasım’da başlattığı ek mesai kabul etmeme eylemini sonlandırdığını açıkladı

Mutabakata varıldı eylem sonlandırıldı

Güç-Sen Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Abdullah Özdoğan, “2019 yılında ilan edilen ve uzun bir mücadele sonunda açılmasını sağladığımız, IV. Derece Gümrük Muhafaza sınıfı ilk atama sınavı sonucunda sadece 16 adayın sözlü mülakata çağrılması üzerine, 4 Kasım Perşembe günü başlattığımız ek mesai kabul etmeme eylemini 5 Kasım Cuma günü sonlandırmış bulunuyoruz” dedi.

Özdoğan, yetkililerle yaptıkları görüşmelerde; 16 sayısının 20’ye çıkarılması, görevi kabul etmeyen aday olması halinde sırasıyla 21. 22. Ve 23. sıradaki adayların sözlü mülakata çağrılması ve 12 Kasım Cuma yapılacak olan mülakat tarihinin öne alınması konularında mutabakata vardıklarını belirterek, Maliye Bakanı ile de seçimler sonrası, teşkilat yasasındaki eksiklerin mevcut sınavın geçerlilik tarihi sona ermeden tamamlanması için sözlü mutabakata varıldığını açıkladı.

Maliye Bakanlığı ile sözlü mutabakata vardık

Özdoğan, “Her ne kadar yazılı bir sözleşme olmasa da, bu mutabakat sendikamız için bağlayıcıdır ve bizlere seçim sonrası sürece müdahil olma ve müdahale etme hakkını vermektedir.

Yönetim Kurulumuz büyük uğraşlarla açılmasını sağladığımız sınav süresi sona ermeden, teşkilat yasasındaki eksikliklerin bu sınavda hak kazanan adaylar arasından tamamlanması için süreci takip edecek ve gerektiği halde üyelerimizin örgütlü gücü ile müdahale etmekten geri durmayacaktır.

Bir yıldan fazladır sürdürdüğümüz mücadele esnasında, eylemlerimizden dolayı mağdur olan, Mağusa limanında çalışan tüm emekçilere ve hizmet bekleyenlere bize gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ederiz” dedi.











Başa dön tuşu