KıbrısManşet

Eğitim Beklemez İnisiyatifi’nden açıklama

Eğitim Beklemez İnisiyatifi, yüz yüze eğitimin ilk sekiz haftasını değerlendirerek, okulların açıldığı ilk günlerdeki vaka sayısı üzerinden yaratılan suni tartışma ve endişenin ortadan kalkmasına memnuniyet belirtti

“Suni tartışma ve endişenin ortadan kalkmasından memnunuz”

Eğitim Beklemez İnisiyatifi velileri, yüz yüze eğitimin ilk sekiz haftasını değerlendirdi ve sosyal medya hesaplarından bir metin paylaştı.

İnisiyatif gözlemledikleri olumlu, olumsuz uygulamalara değinirken hem seçim hükümeti hem de seçim sonrası kurulacak hükümet yetkililerine veliler olarak taleplerini iletti. Yapılan açıklamada, özellikle okulların açıldığı ilk günlerdeki vaka sayısı üzerinden yaratılan suni tartışma ve endişenin artık ortadan kalktığının memnuniyetle görüldüğü ve sürecin İnisiyatif temsilcileri açısından sağduyu ile, aktif olarak takip edilmeye devam edildiği vurgulandı.

“Bu rakamlar öğretmenlerimizin titiz ve özverili uygulamaları sayesinde elde edildi”

Açıklamada, “14 Temmuz’dan okulların yüz yüze eğitime başladığı 13 Eylül haftasına kadar, tüm vakalar içerisinde 0-19 Yaş aralığındaki vakaların oranı yüzde 21 civarı iken okullar açıldıktan sonra bu oran yüzde 24 civarında devam etmektedir” denildi.

Yaşanan artışın getirilen test zorunluluğu kriteri ile vaka tespitinin artması sonucu olduğunu değerlendiren veliler, öğrenci vaka sayıları haftalık olarak toplam öğrenci nüfusunun yüzde 0.5’inin altında kaldığını ve artış göstermediğini vurguladı.

İnisiyatif, “İnanıyoruz ki, bu sevindirici rakamlar temelde öğretmenlerimizin belirlenen kuralları titizlik ve özveri ile uygulamaları sayesinde elde edilmektedir. Bu nedenle tüm öğretmen ve okul çalışanlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

“Sıkı takipçisi olacağız ve aksi yönde atılacak adımlarda en sert şekilde tepki vereceğiz”

Eğitimde kronikleşmiş sorunların ötesinde, Covid-19 pandemisi ile ortaya çıkan ve ivedilikle çözülmesi gereken sorunlara da değinen İnisiyatif, seyreltilmiş eğitimin yarattığı ve yaratacağı sorunlara, temaslı veya pozitif öğrencilerin eğitimlerindeki aksaklıklara, yetkililer tarafından aksi belirtilmiş olmasına rağmen okullarda yaşanan malzeme eksikliklerine değinirken, 12 yaş üstü çocukların aşılanması için kampanya başlatılması, okullarda aşılama çalışmalarına geçilmesi, okullarda yapılan PCR taramalarının sonuçlarının da diğer paylaşılan istatistikler gibi kamuoyu ile paylaşılmasını ve son olarak da 2022 bütçesi hazırlanırken eğitime hak ettiği önemin verilmesi talep edildi.

İnisiyatif, açıklamasında doğru tedbirlerin uygulanması halinde, pandemi koşullarında en son kapanması gereken yerin okullar olduğu konusunda tüm kesimlerin görüşlerinin netleşmiş olduğuna inandıklarını vurgularken, “Bu anlayışın sürdürülmesinin sıkı takipçisi olacağımızdan ve aksi yönde atılacak adımlarda en sert şekilde tepki vereceğimizden herkes emin olabilir” denildi.











Başa dön tuşu