KıbrısSürmanşet

Mutluyakalı: En yoğun başvuru ‘sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı’ mağduriyetleri

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Basın Kartı Komisyonu Başkanı Cenk Mutluyakalı, gazetecilerin Sosyal Sigorta yatırımlarındaki eksikliklere dikkat çekerek Çalışma Bakanlığı ve işverenleri göreve çağırdı

Mutluyakalı: En yoğun başvuru ‘sosyal sigorta ya da ihtiyat sandığı’ mağduriyetleri

Komisyon adına yazılı açıklama yapan Mutluyakalı, Basın Kartı Komisyonu yeni dönen basın kartlarının değerlendirmesi için müracaat sürecinin başladığını hatırlattı.

Mutluyakalı, “Bu süreçte komisyonumuza gelen en yoğun başvuru ‘sosyal sigorta ya da ihtiyat sandığı’ yatırımları yapılmayan gazetecilerin yaşadığı mağduriyettir” dedi.

“Çalışma Bakanlığı ve işverenlere görev ve sorumluluklarını yeniden anımsatırız”

Basın Kartı Tüzüğü gereği, Basın Kartı sahibi olabilmenin en temel şartlarından biriin Sosyal Güvenlik yatırımlarının gazetecilik mesleği üzerinden eksiksiz ve düzenli yapılması olduğunu hatırlatan Mutluyakalı, bu maddenin bir amacının da gazetecilerin gelecek güvencesini garanti altına almak ve bu yönde olası eksiklikleri basın kartı aracılığı ile gündeme getirmek olduğunu vurguladı.

Mutluyakalı, “Basın Kartı Komisyonu olarak Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere tüm denetim birimlerini göreve davet ederken, işverenlere de bu yöndeki görev ve sorumluluklarını yeniden anımsatırız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu