KıbrısManşet

Özkıraç: Ödemeler bugün yapılmazsa arızalara müdahale edilmeyecek

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, ek mesailerin ödenmesi konusunun dün Bakanlar Kurulu’nda kabul edildiğini ancak Maliye Bakanı Dursun Oğuz‘un buna müdahale ettiğini söyleyerek, taleplerinin karşılanmaması durumunda arızalara gidilmeyeceğini söyledi

Özkıraç: Sahadaki iş masa başındaki gibi yürümez

Özgür Gazete’ye konuşan Özkıraç, Bakanlar Kurulu’ndaki diğer Bakanların kabul etmesine rağmen Maliye Bakanı Oğuz’un, mesai sonrası arızalara müdahale için çıkacak ekibin kaç kişi olacağı ve ne kadar çalışacağı gibi konuları gündeme getirdiğini belirtti.

Özkıraç, “Bakan Oğuz konuyu geçiştiriyor. Ekipler arızaların büyüklüğüne göre o anda oluşturulur ve sahaya gönderilir. Sahada işler masa başındaki gibi yürümüyor. Bu insanlar canlarını dişlerine takıp arızaları tamir ediyor ama Maliye bu insanların hak ettikleri ücreti ödememek için türlü bahaneler üretiyor” dedi.

“Mesai bitimine kadar süre tanıdık, yoksa arızalara gidilmeyecek”

El-Sen’in ek mesailer konusunda asla geri adım atmayacağını, ek mesailerin de Maliye’nin değil kurumun kasasından çıktığını hatırlatan Özkıraç, Maliye Bakanı’na mesai bitimine kadar süre tanıdıklarını anlattı.

Özkıraç, “Aksi takdirde bugün ve bundan sonraki günlerde mesai bitiminden itibaren oluşabilecek hiçbir teknik arızaya müdahale edilmeyecek. Bakan Oğuz oturduğu koltuğu dolduramıyor” dedi.











Başa dön tuşu