KıbrısManşet

Kaymakamlık gelince iş makinaları bir anda yok oldu!

Alayköy Yeni Sanayi Bölgesi‘nde yapılmak istenen, Ekonomi ve Enerji eski Bakanı Erhan Arıklı‘nın ‘alkışlanacak yerde eleştiriliyoruz’ dediği Arıtma Tesisi, Lefkoşa Kaymakamlığı, tarafından mühürledi

Kaymakamlık, Arıklı’nın Arıtma Projesi’ni mühürledi

Sanayideki tek yeşil alan olarak ayrılan ve gıda üretiminin yapıldığı fabrikaların hemen yanına yaptırılmak istenen Arıtma Tesisi Kaymakamlık tarafından mühürlendi.

Bölgeye iş makinalarının gelmesi ve çalışma başlatması üzerine Kaymakamlığa müracaat ettiklerini söyleyen bölge esnafı, Kaymakamlığın da projeden haberleri olmadığını söylediğini ve bunun üzerine bir dilekçe yaptıklarını belirtti.

Dilekçe yapmalarının ardından Çevre Dairesi‘ne gitiklerini belirten esnaf, buradan da Artırma Tesisi’nin buraya yapılmayacağına dair bilgi aldıklarını kaydetti.

İş makinaları ve çalışanlar yok oldu!

Resmi kurumlara gerekli girişimleri yaptıklarını belirten esnaf, avukat tuttuklarını ve yasal süreci de başlattıklarını söyledi.

Bu arada Kaymakamlığın mühürleme yapmak için bölgeye geleceği duyulduktan sonra iş makinalarının ve çalışanların bir anda yok olduğunu aktaran esnaf, önümüzdeki Pazartesi günü temel atma töreni hazırlığının dahi yapılacağı bilgisinin kendilerine geldiğini belirtti.

Esnaf ayrıca yeni Bakan Sunat Atun‘a da gittiklerini ve Atun’un da böyle bir projeden haberi olmadığını kendilerine ilettiklerini söyledi.

Neler olmuştu?

Alayköy Sanayi bölgesindeki hem yeşil alan olan hem de gıda üretimi yapılan yerde bulunan alana Bakan Erhan Arıklı’nın kanalizasyon Arıtma Tesisi projesine esnaf isyan ettirmişti.

Gazetemize ulaşan bölge esnafı ne proje ne de ihaleye çıkış sürecinden haberleri olduğunu söyleyerek “Pis atık sisteminin kurulacağı yer yeşil alan ve burada gıda üretiliyor” diyerek Bakan Arıklı’ya tepki göstermişti.

Arıklı: Alkışlanacak yerde eleştiriliyoruz

Konuyla ilgili Özgür Gaze’ye konuşan Bakan Erhan Arıklı ise alanın yeşil alan olduğunu kabul etti ve şunları söylemişti;

“O alan Şehircilik Dairesi ile yapılan  çalışmalar sonrası tesbit edildi. Sanayi bölgesinin dışında yeşil alan olarak tespit edilmiş en uygun yer. Yıllardan beri bir artırma tesisi kurulmamış ve çevre felaketine yol açılmıştı. Şimdi T.C kaynakları ile bu felaketin önüne geçiyoruz. Alkışlanacak yerde eleştiri alıyoruz”

Haber: Melek Arabacıoğlu 
Foto: Sare Lord











Başa dön tuşu