KıbrısManşet

Akansoy: Sucuoğlu icazet ve biat ile halkın iradesini yok saydı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin programının içi boş ve olmayacak ‘cek-cak’larla dolu olduğunu söyledi

Akansoy: Sucuoğlu, icazet ve biat ile halkın iradesini yok saydı

CTP Mileltvekili Akansoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni hükümet programının iki buçuk ayda yapılması imkansız, bürokratların günlük işlerinin sıralandığı bir program olduğunu söyleyerek, çiçeği burnunda Başbakanın (Faiz Sucuoğlu), kabineyi icazet makamı TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin onayına sunması ile UBP hükümetinde gelenin gideni aratacağını açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Akansoy, “Gerek kabine, gerek program, gerekse TC Elçiliği ile alt üst ilişkisi çerçevesinde ‘biat’ yaklaşımı, yeninin çok eski olduğunu hepimize gösterdi” dedi.

Akansoy Sucuoğlu’nun Türkiye ile diyalog içinde olmak yerine, icazeti ve biatı seçtiğini ve baştan kaybettiğini belirterek, Sucuoğlu’nun ‘Size de bunu öneririm’ ifadelerinin, aslında halkın meclisinde, halkın iradesini ne denli yok saydığının da göstergesi olduğunu vurguladı.

“Tatar-Elçilik ziyareti ile doğrudan ilintili”

Hükümet programının birinci sayfasında yer alan ‘federasyon öldü’ ifadelerinin bir güzelleme olduğunu ifade eden Akansoy, buradan anlaşılanın da yapılan Tatar-Elçilik ziyareti ile doğrudan ilintili olduğunu söyledi.

Akansoy, “Hamasetin bitmez tükenmez girdabında hayal dünyasında yaşayan UBP, hükümet programını bir sayfa çevirdiğinizde Kapalı Maraş’tan bahsetmekte ve uluslararası hukuka vurgu yapmakta.

“Tatar’ın arzu dünyası Sucuoğlu’nu da etkiledi”

Nerede olduğunu, nerede durduğunu bilmeyen ve bir yıllık zaman içerisinde Kıbrıslıtürklere büyük zaman ve zemin kaybettiren Tatar’ın arzu dünyasının, Sucuoğlu’nu da etkisine aldığının alaşıldığını kaydeden Akansoy, Kıbrıs’ta çözüm ile ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde çözümü savunan büyük kesimin yok sayabileceğinin zannedildiğini ifade etti.

Akansoy, “Çözümün ancak bu kapsam dahilinde gerçekleşebileceği açıkken, iki ayrı devlet tezi ile dünyadaki hiçbir ‘dost ve müttefik’ ülkeden destek alamazken, tüm dünya ülkelerinin kapıları yüzümüze tek tek kapanırken, garip ve anlamsız gezi ve ziyaretleri iş sanıyorlar. Kapalı Maraş için kullanılan ‘uluslararası hukuk’ söylemi, söz konusu çözüm modeline gelince ortadan kalkıyor” ifadelerini kullandı.

“Ekmek 1 Ocak’tan bugüne % 80 dolayında zamlandı”

Akansoy şöyle devam etti;

“Ekonomik sorunlar o kadar büyük ki, ekmek 1 Ocak’tan bugüne yüzde 80 dolayında zamlandı. Halkın alım gücü o kadar düştü ki, bir süre önce belirlenen asgari ücret, açlık sınırının altında kaldı. Durum gerçekten korkunç!
Bir an önce ekonomiyi rahatlatacak adımların atılması gerekiyor.

“Sucuoğlu keşke daha samimi olsaydı”

Bu konunun kendi önceliği olduğunu vurgulamış olan Sn. Sucuoğlu’nun hükümet programı keşke daha samimi olsaydı, biraz güven verseydi ve ekonomik program öncelikli olsaydı.

İki ayda pek bir şey yapılamayacağını çok iyi biliyoruz.

En azından halkın alım gücünü arttırıcı adımlar atacak üç beş madde ortaya koyulsaydı. O da yapılmadı.
Kısacası, aynı tas aynı hamam”











Başa dön tuşu