KıbrısManşet

Arıklı: Dünyayı sarsan ekonomik kriz KKTC’yi KDV’siyle sarsıyor

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, dünya genelinde bir ekonomik kriz yaşandığını ve KKTC’nin bundan KDV’siyle etklendiğini söyleyerek, ekonomide acı reçetelerin yazılması gerekeceğini kaydetti

Arıklı: Dünyayı sarsan ekonomik kriz KKTC’yi KDV’siyle sarsıyor

UBP-DP Azınlık Hükümeti‘nin güven oylaması sonrası Melek Arabacıoğlu‘nun sorularını yanıtlayan Arıklı, yapılması gereken şeyin bütçeyi geçirerek ülkeyi sağ salim erken seçime götürmek olduğunu söyledi.

Arıklı, “Dünyayı sarsan ekonomik kriz KKTC’yi KDV’siyle sarsıyor. Özellikle Çin LPG’yi ve buğdayı stok yapıyor ve dünyada fiyatlar habire yükseliyor. Bu bizi daha çok etkileyecek ve yakın zaman içinde yine birçok şeye zam yapılmak zorunda kalınacak” dedi.

“Ciddi ekonomik tedbirler ve acı reçetelerin uygulanması gerekiyor”

UBP-DP Hükümeti’nin bunlara karşı nasıl tedbir alacağını blemediğini ancak her tedbire de destek vereceklerini söyleyen Arıklı, ciddi ekonomik tedbirler ve acı reçetelerin uygulanması gerektiğin kaydetti.

Arıklı, “KKTC’de ciddi bir vergi adaletsizliği var. İnsanlar vergi ödemiyor, keyfi vergi veriyor. Bu bergiler normal düzeninde ödense, Şans Oyunları Yasası düzenlenebilse ve vergi alınabilse, burası cennet olur ve dışarıdan kaynak aramaya da gerek kalmaz” ifadelerini kullandı.

“YDP tek Bakan tek vekil ile ağırlığı kadar etki edebildi”

Ekonomi ve Enerj Bakanı olduğu dönemde yapmayı düşündüğü birçok şeyi yapamadığını anlatan Arıklı, o dönemki azınlık hükümetinde siyasi irade olmadığını söyledi.

Arıklı, “O siyasi irade için güçlü ve uzun süre hükümette kalacak bir hükümet gerekiyordu. YDP tek Bakan tek vekil ile ağırlığı kadar etki edebildi. Mayıs ayına kadar sürecek bir hükümetti zaten ama Ekim ayına kadar geldi. Biz baktık ki, UBP’nin seçim yapacak niyeti yok, hükümetten çekilme kararı aldık ama Ersan Saner (Dönemin Başbakanı) birkaç saat erken davranıp hükümetin istifasını verdi” dedi.

“İlk 3’te olacak siyasi partiyiz ve belkide hükümeti kuracak parti biz olacağız”

Faydalı olamadıkları bir hükümetin içinde kalmalarının anlamı olmadığını, birçok şeye imza attıklarını ama bunların yetersiz olduğunu kaydeden Arıklı, bunun özeleştirisini yapmaktan da kaçınmadığını belirtti.

Arıklı YDP içinde karışıklık olup olmadığını sorusuna da, “Karışıklık değil fikir ayrılıkları oluyor, bu da normaldır. Seçimlerde ilk 3’te olacak siyasi partiyiz ve belkide hükümeti kuracak parti biz olacağız. Bunun da iddiasını rahatlıkla yapabiliriz. Tabanımız seçime ve hedefe kitlitlenmiş durumda. 23 Ocak’ta da zafere ulaşan parti YDP olacak” cevabını verdi.











Başa dön tuşu