KıbrısSürmanşet

Önce Anıtkabir’i ziyaret ettiler sonra kongreye katıldılar

Türk Eczacıları Birliği tarafından düzenlenen, 43. Olağan Büyük Kongresi’ne, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) adına katılan Başkan Dr. Ecz Umut Öksüz, ülkedeki meslektaşlarının sesini her alanda duyurmak için  ellerinden gelen tüm gayreti her kademede hayata geçireceklerini söyledi

Önce Anıtkabir’i ziyaret ettiler

KTEB Başkanı Öksüz, Yönetim Kurulu Üyesi. Ecz. Zakire Kaleli ve Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Halit Kavçın, Türk Eczacıları Birliği tarafından 11-14 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 43. Olağan Büyük Kongresi’ne katılım gösterdi.

Heyet kongre öncesi, ilk olarak Anıtkabir’e ziyarette bulunarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kabri başında andı.

Kongreye Türkiye Parlamentosu’nda bulunan 13 eczacı vekilin yanı sıra, TEB merkez heyeti, 320 delege eczacı, 54 bölge odası temsilcileri ve gözlemci eczacılar ile 500’ü aşkın kişi kongrede yer aldı.

Öksüz’ün konuşması alkış topladı

KTEB Başkanı Dr. Ezc. Umut Öksüz

Kongrede 12 dakikalık bir konuşma yapan KTEB Başkanı Öksüz, pandemi döneminde Kıbrıslı Türk eczacıların ne denli başarılı bir şekilde halka hizmet ettiklerini, KTEB faaliyetlerini, merkezi hükümetler ile yaşanılan sorunları, sunulan çözüm önerilerini, ülkedeki aşı tedarik sorunlarını ve de Türkiye’de bulunan meslektaşlarının yaşadığı sorunları objektif şekilde dile getirdi.

Öksüz’ün konuşması tüm genel kurul tarafından taktir görerek alkış topladı.

Öksüz, “Ülkemiz meslektaşlarının sesini her alanda duyurmak için KTEB olarak elimizden gelen tüm gayreti her kademede hayata geçireceğimizi bildirir, kardeş meslek örgütümüz Türk Eczacıları Birliği’ne yeni dönemlerinin hayırlı olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu