KıbrısManşet

Akansoy: Mesele şükran ve hamaset edebiyatıyla gövde gösterisi yapmak değildir


Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, 24 Nisan 2004 tarihindeki referandumda, Kıbrıslıtürklerin yegane kararlarını verdiğini ve çözümün siyasi eşitliğe dayalı federasyon olduğunu vurguladı

Akansoy: Mesele şükran ve hamaset edebiyatıyla gövde gösterisi yapmak değildir

Sosyal medya hesabından ‘Çıkış yolu’ başlıklı bir açıklama yapan Akansoy, meselenin şükran ve hamaset edebiyatı ile gövde gösterisi yapmak olmadığını vurguladı.

Akansoy, “Mesele, Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yöneteceği bir sistemi ve yapıyı yaratmaktır. Demokrasiye ve laikliğe sahip çıkmaktır. Parlamenter demokratik düzeni korumak ve güçlendirmektir. Karar verici olmaktır. Kıbrıslı Türk kimliğini ve kültürünü hakim kılmaktır” dedi.

“Çözüm demek, siyasi eşitliğe dayalı federasyon demektir”

Bunlar için de uluslararası sisteme onurlu bir şekilde dahil olmanın ve bu bağlamda yol almanın kaçınılmaz olduğunu kaydeden Akansoy, kendi yollarının işte bu nedenle adanın siyasi eşitlik temelinde birleştirilmesi yolu, çözüm yolu olduğunu belirtti.

Akansoy, “Çözüm demek, siyasi eşitliğe dayalı federasyon demektir. Bunun dışındaki tüm siyasi önermeler sonuç vermeyen ayrılıkçı düşüncenin ürünüdürler. Bu nedenle bir halk, kendi kaderine kendisi karar verir, sığınacak liman aramaz. Dost ve kardeş ülkelerle ilişkisini de karşılıklı saygı üzerine kurar. Ne alt yönetim, ne de yük olur. Sorumlulukla hareket eder” ifadelerini kullandı.

“24 Nisan 2004 tarihi, Kıbrıslı Türklerin kendi kararlarını verdiği yegane gündür”

24 Nisan 2004 tarihinin, Kıbrıslı Türklerin kendi kararlarını verdiği tarihteki yegane gün olduğunu ve gerisinin de tarih boyunca siyasi elitlerin ve ayrılıkçı odakların üstten müdahalesi olduğunu söyleyen Akansoy, şunları kaydetti;

“Kıbrıslı Türkler federasyonda da kendi yönetim mekanizmalarına sahip olacaklardır elbette. Bugün yarına bağlanırken hem kurumlarımızı hem de kimliğimizi geliştireceğiz. Sıfırdan başlamayacağız, yarını bugünden kurarak ilerleyeceğiz. Ancak bunu akıl ve sağduyu ile yapacağız. Asla geri adım atmayacağız. Halkımız için tek çıkış yolu da budur”











Başa dön tuşu