EkonomiKıbrısManşet

Sorakın: Kıb-tek’te kapalı kapılar ardında danışıklı dövüş

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nda (Kıb-tek), seçimlere az zaman kala 100 kişiye atama ve terfi yapılacağı haberlerine bir tepki de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın‘dan geldi

Sorakın: Seçim için istihdam ve terfi seferberliği başladı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sorakın, seçim yasaklarına kısa bir süre kala Azınlık Hükümeti’nin tam da UBP anlayışıyla örtüşen bir şekilde istihdam ve terfi seferberliğine başladığını söyledi.

Sorakın,Başbakan değişmiş olsa da ne yazık ki anlayış değişmemiştir. Münhalsiz ve sınavsız bir şekilde Vakıflar İdaresi’ne yapılan istihdamlar yanında Kıb-tek’te 100’e yakın personel için terfi ve statü değişikliği hazırlıklarının yapılmış olmasının mantıklı bir izahatı olamaz” dedi.

“Kapalı kapılar ardında danışıklı dövüş”

Çalışanların terfi veya gerektiğinde statü değişikliği almalarının bir hak olsa da bunun şeffaf, demokratik ve fırsat eşitliği yaratılarak uygun zamanda yapılması gerektiğine dikkat çeken Sorakın, kapalı kapılar arkasında, danışıklı dövüş anlayışı ile parti rozetine bağlı olarak yapılan bu tür uygulamaların, kurum çalışanlarının motivasyonunu azalttığına ve vicdanları rahatsız ettiğine dikkat çekti.

Sorakın, “Antidemokratik ve partizanlık kokan bu uygulamadan derhal vazgeçmelisiniz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu