KıbrısManşet

Torun: Uluslararası zeminde kabul görecek bir çözümü daima savunduk

Çeşitli ziyaretler yapmak için adaya gelen Türkiye Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı

Torun: KKTC ile ilişkilerimizi güçlendirerek artırmayı amaçlıyoruz

Toplantıda konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’nin KKTC ile ilişkilerimizi güçlendirerek artırmayı amaçladığını söyledi.

Torun, “Yerel yönetimler arasındaki güçlü bağlar, Kıbrıs davasının uluslararası tanınırlığına da önemli katkılar yapacaktır. Ziyaretlerimizin temel amacı da belediyeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmak ve yeni işbirliği alanları yaratmaktır. CHP olarak bu konuda alınacak her karara destek vermeye hazırız” dedi.

“Uluslararası zeminde kabul görecek bir çözümü daima savunduk”

Önümüzdeki süreçte Kıbrıslı Belediye Başkanlarını da Türkiye’de ağırlamak istediklerini belirten Torun, KKTC’nin uluslararası ambargoların kaldırıldığı, özgür, bağımsız ve dünyada tanınıan bir devet olmasının temel arzuları olduğunu ifade etti.

Torun, “KKTC’nin haklarını koruyacak ve uluslararası zeminde kabul görecek bir çözümü daima savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Bunun adadaki tüm kesimlerin ortak menfaatine olduğu kanaatindeyiz. Akdeniz karbon kaynaklarının çıkarılması, ada halklarının tamamının refah seviyesinin yükseltilmesi için kullanılması adına satılacak tüm iyi niyetli adımları da destekliyoruz” dedi.

“Federal çözüme destek verecek misiniz?”

Torun Özgür Gazete Muhabiri Melek Arbacıoğlu‘nun, “AKP Hükümetinin buradaki seçimlere müdahale ettiği malumunuzdur. Kıbrıs Türk toplumunun büyük bir çoğunluğu, son seçimlerde tüm dünyanın da kabul ettiği çözüm yolu olan federal çözümden yana tavrını koydu. CHP Türkiye’de iktidara gelirse, barış ve çözüm noktasında federal çözümü destekleyecek mi?” sorusuna ise şöyle cevap verdi;

“Tabi bu konuda partimizin yetkili organları değerlendirecek. Kıbrıs’ın seçimlerine müdahale etmemiz söz konusu değildir, bu kararı Kıbrıslıtürkler verir. Biz uluslararası anlamda destek istendiği her anlamda desteğiz. Ama bu uzun vadeli bir süreç ve uzun vadeli bir mücadele. Biz bu mücadelede Kıbrıs Türk halkının yanındayız”

Özgür Gazete/Haber Merkezi











Başa dön tuşu