KıbrısSürmanşetYaşam

28 Kasım; Fikret Demirağ’in ölüm yıldönümü…

Kıbrıslı Ozan/Şair Fikret Demirağ, ölüm yıldönümü olan 28 Kasım’da IV. Uluslararası Fikret Demirağ Şiir Festivali etkinlikleriyle ile anılıyor

27-28 Kasım’da yapılan etkinlikler kapsamında dün Lefke‘de anılan Demirağ, bugün de Bademliköy Şiir Tepesi‘nde anılıyor.

Lefke Doğumlu ozan/şair Fikret Demirağ, ölüm yıldönümünde şiir ve müzikle anılıyor.

Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş’ın açıkladığı etkinlik programı şöyle;

“27 Kasım Cumartesi günü saat 14.30’da Lefke Işılay Kahvede buluşuyoruz.
Şairin doğduğu ev ziyaret edildikten sonra, 16:30’da Lefke Turizm Derneği Lokali’nde, Tamer Öncül’le Maria Siakalli’nin yayına hazırladığı ve her iki toplumdan 43 şairin yer aldığı “Kıbrıs Barış Şiirleri Antolojisi’nin” tanıtımının yanı sıra, şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirilecek.
Katılan herkese kitap armağan edilecektir. Saat 18.00’de Fikret Demirağ Şiir Odası (Lefke Bandabuliya) Açılış Kokteyli, Fotoğraf Sergisi ve Müzik Dinletisi (Ulaş Biçer) olacak.
28 Kasım 2021 Pazar günü ise her sene olduğu gibi Bademliköy “Fikret Demirağ Şiir Tepesi’nde” 11.00-16.00 saatleri arasında Şiir ve Müzik Dinletisi gerçekleştirilecektir.
Avrupa Birlligi’nin maddi katkılarıyla yapılacak Festival’e her yıl olduğu gibi bu yıl da lefke Belediyesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Lefke Turizm Derneği, Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği ile Bademliköy Muhtarlığı katkıda bulunuyor.










Başa dön tuşu