KıbrısSürmanşet

Çakıcı: Bakanlıktan 7 aylık alacağımız var

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi çalışanları, Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı

Protokol yenilenmedi

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi çalışanları, Sağlık Bakanlığı ile Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi arasında KKTC vatandaşı bağımlı hastaların tedavi masraflarının yüzde 80’inin karşılandığı protokolün yenilenmemesi gerekçesiyle bakanlık önünde eylem yaptı.

Pembe Köşk Psikiyatri Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, 2019’dan itibaren KKTC’de başka bir bağımsızlık merkezi olmadığından dolayı ekonomik durumu yetersiz olan KKTC vatandaşı bağımlılarının tedavi masraflarının yüzde 80’inin Sağlık Bakanlığı tarafından karşılandığını ancak süresi dolmak üzere olan protokolün bakanlık tarafından yenilenmediğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Ali Pilli ile bu konuyu görüşmeye gittiklerini fakat görüşme sırasında tartışma yaşadıklarını söyleyen Çakıcı, Bakan Pilli’nin kendilerine protokolü Bakanlar Kurulu’na götüreceğini ve sorunu çözeceğini fakat bunun doğru olmadığını açıkladı.

Bakanlık binası önüne bir kazık koyarak, eylemlerini “Kazzıklı Eylemciler” olarak adlandırdıklarını, bundan sonra her pazartesi tekrarlayacaklarını belirtti.

“7 aylık alacağımız var”

Diğer büyük hastanelere Kasım ayında ödemeler yapıldığını, buna rağmen 7 aylık alacağı olan Pembe Köşk’e 4-5 ay daha ödeme yapılamayacağı bilgisi aldıklarını da kaydeden Çakıcı, bakanlığın bu tutumuyla tedavi bekleyen hastaları cezalandırdığı görüşünü ifade etti.

Çakıcı, haftaya Pazartesi Pembe Köşk Hastanesi’ni Sağlık Bakanlığı’na teslim etmek üzere, anahtarı ve devredilmesiyle ilgili mektupla geleceklerini belirterek, “Ben Pembe Köşk’ten çıkmaya hazırım. Bizim derdimiz para değildir, zaten kendi kliniklerimiz var. Öncelikli olan hastalarımızdır. Ben kurdum, çalışanlarımla birlikte devam etsinler, helal olsun” dedi ve “hatırlatma amacı ile” Hipokrat Yemini’ni okudu.











Başa dön tuşu