KıbrısManşet

Falyalı’nın duruşmasında ilginç gelişme: Şikayetçi ifadesini değiştirdi

Girne’de meydana gelen ‘soygun, darp, alıkoyma’ suçlarıyla ilgili tutuklu yargılanan casino işletmecisi Halil Falyalı, duruşmasında ilginç bir gelişme yaşandı, Falyalı’dan şikayetçi olan T.K ifade değiştirdi

T.K: Parama, arabama el konulmadı, ben kendim verdim

Mahkemede Falyalı ve yanında çalışan 2 kişiden şikayetçi olan, zorla bankadaki ve evindeki parasına el koyulduğunu, arabasının alındığını söyleyen T.K, cezaevinden yazdığı mektupla ifadesini değiştirdi ve şikayetçi olmadığını söyledi.

Bunun üzerine zanlılar aleyhine Girne Kaza Mahkemesi’ndeki teminat duruşması görüşüldü. Zanlılar teminatla serbest kalmayı talep etti.

Asena: Savcılık adaletin tecelli etmesini engelliyor

T.K Cezaevi Müdürü’nün yanında el yazısıyla ile yazdığı söylenilen mektupta, borcunu ödemek için parasını ve arabasını isteyerek verdiğini, kimsenin tehdit ve alıkoymasına maruz kalmadığını öne sürdü ve şikayetçi olmadığını belirtti.

T.K’nın ‘itiraf’ mektubunun mahkemede okunmasının ardından Falyalı’nın avukatı Mustafa Asena, T.K’nin mahkemede tanık olarak dinlenmesini de istedi ancak mahkeme tanığın savcılığın tanığı olduğunu vurgulayarak, bu talebi reddetti. Mahkeme başka tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Avukat Asena mahkemenin ardından yaptığı açıklamada Savcılığı adaletin tecelli etmesini engellemekle suçladı.











Başa dön tuşu