EkonomiKıbrısManşet

Toros: Yapamayız, edemeyiz demek statüko bekçiliğidir


Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Fikri Toros, CTP’nin ekonomi ve finans uzmanlarının üzerinde çalıştığı Euro’ya geçiş konusunun hayal olmadığını, teknik olarak mümkün olduğunu ancak siyasi irade gerektiğini belirtti

Toros: Erhürman’ın açıklaması kimi çevreleri rahatsız etti

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Toros, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın, CTP’nin siyasi irade göstererek seçimlerden sonra Euro’ya geçiş konusunu masaya yatıracağını açıklamasının kimi çevreleri rahatsız ettiğini söyledi.

Toros, “Yapamayız, edemeyiz demek statüko bekçiliğidir. Partimizin ekonomi ve finans uzmanlarının üzerinde çalıştığı bu konu hayal değildir, teknik olarak mümkündür. Bu hedefe ulaşmak için gerekli olan tek şey siyasi iradedir” dedi.

“Halkımızdan en güzel cevabı sandıkta alacaklardır”

Erhürman’ın açıklamasına karşı bazı ekonomistlerin ‘Halkın aklıyla alay ediyorlar’ eleştirilerine de atıfta bulunan Toros, halkın aklıyla alay edenlerin, halkın en acil ihtiyacı olan bu konuya bilimsel yaklaşanlar olarak kendileri olmadığını belirtti.

Toros, “Sürekli erimekte olan alım gücümüzü öncelemeyenler, herhangi bir ideolojiden yoksun olanlar, savrulan siyasetleriyle tanınanlar ve kendi kendini yönetebileceğine inanmayanlardır. Siyaseti popülizm yapmak zannedenler, halkımızdan en güzel cevabı sandıkta alacaklardır” dedi.











Başa dön tuşu