KıbrısSürmanşetYaşam

KAYAD ve Çalışma Bakanlığı, ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ projesinde işbirliği yapacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) arasında ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ projesi için işbirliği protokolü imzalandı

‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ projesinde işbirliği

Bir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bakan Koral Çağman ve KAYAD Başkanı Meral Akıncı’nın imza koyduğu işbirliği protokolüne göre, Bakanlık ve KAYAD arasında, KAYAD’ın toplum dönüşümünü sağlayacak nitelikteki, Avrupa Birliği’nden kısmi finansal destek alarak yürüttüğü ‘Birlikte Daha Güçlüyüz‘ projesinde işbirliğini yapılacak.

Avrupa Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Ağı’nın (WAVE) üyesi olarak, ev içi şiddet ve kadına yönelik şiddet konularında eğitimler alan KAYAD, edindiği birikimi Çalışma Bakanlığı’na ulaştıracak ve Bakanlık çalışmalarına katkı koyacak.

Sosyal Hizmetler Dairesi personeline eğitimler verilecek

Bir 5 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

İmzalanan protokol çerçevesinde Sosyal Hizmetler Dairesi personeline de ev içi şiddet konusunda eğitimler verilecek. ALO 183 hattı güçlendirilecek ve kapsamının daha da genişletilmesini sağlamak adına çalışmalar yapılacak.

İçeriğini Eğitim Bakanlığı’nın onaylayacağı, gençlere yönelik cinsel sağlık ve sağlıklı ilişkili konulu bilgilendirici broşürler hazırlanması, kampanyalar düzenlenmesi de planlanıyor.











Başa dön tuşu