KıbrısManşet

Bengihan: Ülkemizin geleceğini için bu yürüyüşü başlattık, arkası da gelecektir

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Makarios‘un 1974’te yapamadığını, şimdiki hükümetin yapmayı başararak, ülke insanını göç yollarına düşürdüğünü söyledi

Bengihan: Ülkemizin geleceğini kurtarma adına bu yürüyüşü başlattık, arkası da gelecektir

Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) ve Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) ile ortak bir eylem planı çerçevesinde bugün ‘Yoksullaşmaya Hayır‘ sloganıyla Girne-Lefkoşa Boğazı‘ndan Meclis tam 15 kilometrelik yolu yürüyen Bengihan, Meclis önünde bir konuşma yaptı.

Bu ülkenin çocuklarına güzel bir gelecek bırakmanın boyunlarının borcu olduğunu söyleyen Bengihan, “Bu zamları durdurana kadar siyah kurdelalarımızı takmaya devam edeceğiz. Yoksullaşmaya karşı, ülkemizin geleceğini kurtarma adına bu yürüyüşü başlattık, arkası da gelecektir” dedi.

“Makarios’un 74’de yapamadığını bu beceriksizler yapacak”

Hükümet yetkililerine seslenen Bengihan, “Şunu bilsinler; bu yaptıkları zamlarla ve uyguladıkları ekonomi politikalarıyla, değil gençlerimize mevcut halka da göç yolları açmıştır. Makarios’un 74’de yapamadığını bu beceriksizler yapacak” ifadelerini kullandı.

Bugünün ‘10 Aralık Uluslararası İnsan Hakları Günü‘ olduğunu anımsatan Bengihan, bu ülkede insanların barınma, beslenme hakkından daha doğal daha evrensel başka bir hak olamayacağını belirtti.

Bengihan, “Boğaz’dan Meclis’e kadar geldik çünkü boğazımıza geçen lokmayı kestiler. Bugün ezilenlerin, sömürülenlerin, yoksullaştırılanların sesi olduk. Bugün bizler halkımız için yürüdük. Bu yürüyüşte yanı başımızda yürüyen basın emekçilerine öncelikle çok teşekkür ederim, sizi alkışlıyoruz” dedi.

Eylemciler,  #BenimDerdimGeçim kampanyasının simgesi olan ve zamlara karşı tepki niteliğinde dağıttıkları siyah kurdelaları Meclis kapısına bağlayarak dağıldı.

Haber: Özgür Gazete
Foto: Kadir Sidal











Başa dön tuşu