EkonomiKıbrısManşet

Maliye’nin ‘algı operasyonu’ dediği açıklamasına Barçın’dan rakamlarla yanıt!

CTP Milletvekili adayı Ekonomist Devrim Barçın, basının ‘algı operasyonu’ yaptığını söyleyerek, ‘Asgari ücrete vergi gelmeyecek’ açıklamasını yapan Maliye Bakanlığı‘nın verdiği bilgilerin külliyen yanlış olduğunu söyledi

Barçın: Vergi dilimleri genişletiliyor ama vergi oranları da artırılıyor, onu söylemiyorlar

Sosyal medya hesabından ‘Maliye Bakanlığı’nın açıklaması külliyen yanlış’ başlığı altında açıklama yapan Barçın, Bakanlığın açıklamasındaki ‘Vergi dilimleri genişletiliyor’ ifadesinin doğru ama eksik olduğunu belirtti.

Barçın, “Vergi dilimleri genişletiliyor diyorlar. Evet ama vergi oranları da artırılıyor onu söylemiyorlar. Yani bugün yıllık vergiye tabii geliri 5 bin TL olan biri yüzde 10’dan 500 TL vergi öderken, yasa tasarısı sonrası yüzde 20’den bin  TL vergi ödeyecek artık” dedi.

“Düşük ücretle çalışanın dahil olduğu vergi oranının yüzde  20’ye çıkarılmasıyla mı vatandaşın korunacaksınız?”

“Düşük gelirlilerden ve düşük ücretlilerden daha az vergi alınması bu mu? Hade cevap verin” diyen Barçın, en düşük ücretle çalışanın dahil olduğu en alt vergi oranının yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkarılmasıyla mı vatandaşın korunacağını sordu.

Barçın, “Bizde yılın başındaki asgari ücretin vergiden muaf olduğunu biliyoruz. Peki yılın başındaki asgari ücrete artış yaptığınızda, biz yine asgari ücretten vergi almayacağız desenize? Hade cevap verin. Asgari ücret vergilendirmeyecek ise neden şu an Eylül ayında yürürlüğe giren Asgari Ücretli vergi ödüyor peki? Hade cevap verin” diyerek Bakanlığın açıklamasını çürüttü.











Başa dön tuşu