KıbrısManşet

Tel: Lütfen bırakın öğretmenlerimiz öğretmenliğini yapsın

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Emel Tel, Eğitim Bakanlığı‘nın öğretmenlerden sayım yapmasını, kayıt tutmasını, öğrenci bilgilerini MEBSİS sistemine tek tek girmesini istediğini söyleyerek, “Lütfen bırakın öğretmenlerimiz öğretmenliğini yapsın” dedi.

Tel: Öğretmenlerin MEBSİS’e bilgi girme yükümlülükleri yok

Sendika adına yazılı açıklama yapan Tel, okul yöneticilerinin veya öğretmenlerin, MEBSİS’e bilgi girme yükümlülükleri olmadığını belirtti.

Tel, “Öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz, yüz yüze eğitimi sürdürülebilir kılmak amacıyla her alanda, özellikle pandemi sürecinde risk altında tüm gücü ile çalışmaktadır” dedi.

“Öğretmenler yeri geldi sağlıkçı, yeri geldi refakatçı, yeri geldi mühendis oldu”

Tel öğretmenlerin okullarda, yeri geldiğinde sağlıkçı olup, ateş ölçüp, test/aşı kontrol ettiğini, yeri geldiğinde refakatçı olup, otobüs kontrol ettiğini, ailesi tarafından aranmayan semptomlu çocukların yanında beklediğini, yeri geldiğinde de mühendis olup, elinde metre ile sınıf ölçtüğünü, sosyal mesafeye uygun düzen kurmaya çalıştığını kaydetti.

Tel, “Öğretmenimiz ödev ve sorumlulukları dışında olan bu görevleri yapmaktan şikayet etmedi, çocukların sağlık ve güvenliği için özverisini ve emeğini esirgemedi. Salgının yarattığı tüm bu kargaşanın içerisinde Eğitim Bakanlığı öğretmenlerimize değer vermek, teşekkür etmek yerine nüfus memuru gibi sayım yapmasını, kayıt tutmasını, öğrenci bilgilerini MEBSİS sistemine tek tek girmesini istedi” dedi.

“Lütfen bırakın öğretmenlerimiz öğretmenliğini yapsın”

Öğrencilerin bilgilerinin Bakanlık sistemine aktarılması konusunun, Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğu olduğunu ve Bakanlığın ilgili birimlerince yapılması gerektiğini belirten Tel,  Eğitim Bakanlığı’nın halihazırda öğrenci ve öğretmen bilgilerini içeren portalı olmasına rağmen, bu portalın kapatıldığını, ülkede onlarca yazılım şirketi olmasına rağmen Türkiye’den “Bilge Adam” isimli bir şirkete yeni bir otomasyon sistemi yaptırmasının da sürecin bir başka boyutu olduğunu söyledi.

Tel şunları kaydetti;

“Bu anlamda Eğitim Bakanlığı’na hatırlatırız ki, okul yöneticilerimizin veya öğretmenlerimizin MEBSİS’e bilgi girme görev ve sorumlulukları arasında değildir ve böyle bir yükümlülükleri de yoktur. Eğitim Bakanlığı öğretmenlerimizin, ailelerden toplayacağı öğrencilerin kimlik bilgilerini sisteme nasıl yükleyeceği ile ilgili çözüm üretmelidir. Adamızda onlarca yazılım şirketi dururken Türkiye’deki bir şirkete binlerce liralık parayı bulup ödeyen ve yaz tatili boyunca bilgilerin sisteme girilmesi için okul sekreterlerini çalıştıramayan Eğitim Bakanlığı’nın, okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi angarya çalıştırmak istemesini mesleğimize yapılan bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmenler Yasası’nı yeniden okumasını tavsiye ederiz. Bakanlık olarak kendi sorumluluğunuzda olan görevleri öğretmenlere ve okul çalışanlarına yüklemekten vazgeçiniz. Lütfen bırakın öğretmenlerimiz öğretmenliğini yapsın”











Başa dön tuşu