EkonomiKıbrısManşet

Sucuoğlu: Stokçuluk yapanları “ALO 171”e şikâyet edin

Başbakan Faiz Sucuoğlu, stokçuluk yapanlara gerekli cezanın verileceği uyarısında bulundu

Sucuoğlu: Stokçuluk yapanları “ALO 171”e şikâyet edin

Başbakan Sucuoğlu son günlerde gerek kendisine, gerekse hükümetteki diğer bakanlara, başta akaryakıt ve tütün ürünleri olmak üzere birtakım ürünlerde stok yapıldığına ilişkin şikayetler geldiğini söyledi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşları fırsatçılardan koruyup mağdur etmemek için stokçularla mücadelede korkusuzca ilerleyeceklerini belirten Sucuoğlu, vatandaşlara da seslenerek stokçuluk yapanları “ALO 171”e şikâyet etmeye çağırdı.

“Stokçuluk yapanlara gerekli ceza verilecek”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı‘nın ilgili mevzuat uyarınca çalışma başlatıp gereğini yapacağını ve vatandaşları böyle bir dönemde stokçuluk yaparak zor durumda bırakanlar hakkında yaptırım uygulayacağını açıklayan Başbakan Sucuoğlu, vatandaşları fırsatçılardan koruyup mağdur etmemek için stokçularla mücadelede korkusuzca ilerleyeceklerinin altını çizerek, “Bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yasaya aykırı hareket eden firmaya kesilecek ceza, stoku yapılan malın bedelinin yüzde 20’si olacaktır. Bunun yanında farklı alanlarda da cezalar kesilebilecektir” dedi.











Başa dön tuşu