KıbrısManşet

Yalınkaya: Ekmek kavgası başka kavgaya benzemez!

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, 4 aydır maaş alamayan Lapta Belediyesi çalışanları arasında evine süt bile götüremediği için yuvası dağılanlar olduğunu söylyerek, Başbakan Faiz Sucuoğlu‘na sorunu çözmeden bölgeye gelmemesini söyledi

Yalınkaya: Başkan, Lapta halkının hizmetkarlarına özür borçludur

Lapta Belediyesi‘nde dün başlattıkları iş bırakma eylemine bugün de devam eden belediye emekçileri adına açıklama yapan Yalınkaya, 4 ay maaş geriliği olduğunu hatırlatarak, Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ’un eylemcilere sarf ettiği sözleri kınadı.

Yalınkaya, “Ülkede hangi ara ekmek kavgası esefle kınanır oldu? Bu ekmek kavgasıdır. Lapta halkını şeçtiği bir Başkan, Lapta halkının hizmetkarlarına özür borçludur. Emekçiyi esefle kınadığını söylemesi, ayıptı, günahtır” dedi.

“Bir göreve talep olursanız emekçinizin evine ekmek götürmesinin sorumluluğu sizdedir”

Ülke genelindeki tüm Belediyelerin çok ciddi sorunları olduğunu, bunun da devletin politikaları nedeniyle yaşandığını söyleyen Yalınkaya, Belediyeler Yasası ve reformlarının hayata geçirilmediğini, Covid döneminde verilen sözlerin de tutulmadığını hatırlattı.

Yalınkaya, “Hükümetler, halkın ödediği vergilerden belediyele ayrılan payı bırakın yükseltmeyi 2020 yılında kesintiye bile gittiler. Ama belediyelerin bu durumunun ikinci ayağı da belediye idareleridir. Birinci derece sorumludurlar. Bir göreve talep olursanız emekçinizin evine ekmek götürmesinin sorumluluğu sizdedir. Buna göre plan, program ve proje üretmek zorundasınız” dedi.

“Emekçilerinin arasında evine süt götüremeyen ve yuvarı dağılanlar var”

Hiçbir vizyon ve gelir artırıcı tedbir olmadan, vatandaşın vergi gücü oranında ne toplanırsa ve devletten be katkı gelirse idare edilir mantığının belediyeleri felakete sürüklediğini vurgulayan Yalınkaya, 4 aydır maaş alamayan Lapta Belediyesi emekçilerinin arasında evine süt götüremeyen ve yuvarı dağılanlar olduğunu söyledi.

Yalınkaya, “Biz belediyelerin sağ salim, kavgasız, gürültüsüz, uzlaşı içinde doğru adm ve politikalarla yönetilmesi tarafındayız. Ama görüyorsak ki; istihdamından tutun da gereksiz harcamasına, plansız programsız bir belediye 4 maaş geriliği yaşıyor, bunun hesabın emekçi adına soracağız” ifadelerini kullandı.

“Sucuoğlu’na sesleniyorum; Sorunu çözmeden bölgeye gelme”

Yalınkaya son olarak “Başbakan Faiz Sucuoğlu’na sesleniyorum” diyerek şunları kaydetti;

“Başbakan Sucuoğlu’na, kabine üyelerine ve iktidarda olmayan diğer siyasilere sesleniyorum; bölge halkından ne yüzle oy isteyeceksiniz?

Önce bu insanların karnını doyuracaksınız sonra oy isteyeceksiniz. Bizim siyasetle işimiz olmaz ama ekmek kavgası başka kavgaya benzemez, bırakın belediyeleri, hükümetleri de götürür.

Bu kavgadan bir milim geri adım atmayacak, gerekirse siyasileri bölgeye sokmayacağız.

Emekçinin karşısında hiçbir güç duramaz. Sayın Faiz Sucuoğlu bu ülkenin şu an Başbakanısın, eğer bu soruna, basiretsiz bu iradeyle bir araya gelip çözüm üretmezseniz, bu bölgeye gelmeyin. Girşi çıkışı da kapatağız”

Özgür Gazete/Özel Haber
Fotoğraflar: Kadir Sidal











Başa dön tuşu