KıbrısManşet

Harmancı: Ekmeğin ucuzlaması için devletin uygulayabileceği bir ton vergi önlemi var

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, ekmeğin ucuzlaması için devletin uygulayabileceği bir ton vergi önlemi varken, ürünü işleyip son mamül haline getirenlerin hayatını kolaylaştırmayı tercih ettiğini vurguladı

Harmancı: Ürün rafa gelene kadar bir ton vergi var

Hükümetin Türkiye’den un ithalini serbest bırakan kararı sonrası kapanan yerli un fabrikaları konusunda sosyal medya hesabından açıklama yapan Harmancı, un krizinin siyasi sloganların ötesinde değerlendirilmesi gereken bir konu ve unun dünya üzerindeki tüm devletler tarafından kritik ve stratejik önemine göre karar alınan ve bu doğrultuda işlenen bir ürün olduğunu söyledi.

Harmancı, “Ülkemizde un üreticileri bu ürünün bileşenlerini elbette dışardan alıyorlar çünkü yeterli yerli üretim yok. Malzemenin ülkeye girişinden raftaki katma değerli ürünlerine kadar devlete ödenen bir ton vergi var” dedi.

“Hükümet ürünü işleyip son mamül haline getirenlerin hayatını kolaylaştırmayı tercih etti”

Harmancı, ekmeğin ucuzlaması için devletin uygulayabileceği bir ton vergi önlemi varken, kendisinin devreye girip stabil bir kur yaklaşımı ile ithalata aracılık yapması da dahil yapılabilecek uzun edimli uğraşlar varken, mevcut fabrikaların ürünü ucuza mal edip fiyat kontrolünü yapmak yerine, ürünü işleyip son mamül haline getirenlerin hayatını kolaylaştırmayı tercih ettiğini vurguladı.

Harmancı, “Konuyu firma ve slogan bazında değil; hayati ve kritik öneme sahip ve yerli fabrikalarda işlendiğinde hayvancılıktaki yem fiyatlarını dahi etkileyen bir zincir olan “UN” meselesinin daha detaylı konuşulmasına ve değerlendirilmesine ihtiyaç var. Kısaca ben yaptım ve oldu diyemeyeceğiniz bir konu” dedi.

İlgili haber için TIKLAYIN











Başa dön tuşu