EkonomiKıbrısManşet

Çakıcı: Sterlin kurunun 12’ye sabitlenmesi için formüllerimiz hazır

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, arkası kesilmeyen zamlar ve yükselen döviz kurları sonrasında vatandaşın belinin büküldüğünü belirterek, Sterlin kurunun 12’ye sabitlenmesi için formüllerinin hazır olduğunu söyledi

Çakıcı: Sterlin kurunun 12’ye sabitlenmesi için formüllerimiz hazır

Kanal T’de Mahmut Doğan ile Gazete programında konuşan Çakıcı, ekonomik konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yükselen döviz kurları ve art arda yapılan zamlar sonrasında vatandaşın çok zor günler geçirdiğini belirten Çakıcı, hükümet tarafından alınan önlemlerin yetersiz olduğunu söyledi. Çakıcı, Sterlin kurunun devlet tarafından 12’ye sabitlenmesi gerektiğinin altını çizerek, bu konuda formüllerinin hazır olduğunu kaydetti.

Aradaki farkın kapatılması için Vergi Reformu ve Sanal betlerden elde edilen gelirin kullanılacağını ifade eden Çakıcı, “Pandemi koşullarında sağlık sorunlarına bir de ekonomik sorunların eklenmesi kabul edilemez” dedi.

Vergi Reformu ve Sanal betlerden elde edilecek gelirlerle bu farkın çok rahat bir şekilde kapatılacağını ifade eden Çakıcı, hükümetlerin bugüne kadar üzerine gitmekten çekindiği konuların TKP tarafından hayata geçirileceğini  söyledi.

Kur sabitlenecek, zenginler vergilendirilecek

Çakıcı, “Ekmeğimize saldırı vardır. Arabalarımızı, evlerimizi, işlerimizi banka sahiplerine devredecek değiliz.

Artık yoksullar, orta direktekiler değil zenginler ödeyecek. Vergi Reformu yapılacak, Sanal bet patronları vergilerini ödeyecek.

Bu toplanan para asgari ücrete eklenerek, akaryakıt ve temel tüketim hammaddelerindeki kur farklılığı bunlarla giderilecek. Artık yeter” dedi.

Çakıcı, ülke insanının kendi kaderine terk edilemeyeceğini de belirterek, pandemi koşullarında sağlık sorunlarına bir de ekonomik sorunların eklenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Son günlerde Euro’ya geçişle ilgili açıklamalar yapıldığını kaydeden Çakıcı, bunun kısa sürede mümkün olmadığını, bazı partilerin insanlara hayal satmaya çalıştığını kaydetti.

Çakıcı, “TKP güçlü ve yenilikçi vizyonu ve projeleriyle Kıbrıs Türk halkının hayatını refah seviyesini yükseltmek için projelerini kararlı bir şekilde hayata geçirecektir. Bunun için hep birlikte mücadele etmenin yollarını bulmalıyız. Kıbrıstürk halkı artık ayağa kalkmalı ve yarın artık bugün diyerek, yurdumuzu bu kötü düzenden kurtarmalıyız.

Bilinmelidir ki, biz TKP’liler olarak yurdumuzdan vazgeçmeyeceğiz ve mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

 











Başa dön tuşu