KıbrısSürmanşet

Yalınkaya: Eylem devam edecek ama halk sağlığı için çöpleri toplayacağız

Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) Lapta Belediyesi’nde başlattığı iş bırakma eylemi 9. gününe girerken, Başkan Mustafa Yalınkaya emekçilerin 4 aylık maaş geriliği ödenene kadar eylemin devam edeceğini ama halk sağlığı için ellerini taşın altına koyduklarını açıkladı

Yalınkaya: Eylem devam edecek ama halk sağlığı için çöpleri toplayacağız

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya yaptığı açıklamada, yasal haklarını kullanarak başlattıkları grev sürerken, halkın özellikle pandemi ve ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bu dönemde, bundan en asgari düzeyde etkilenmesi için ellerini taşın altına koymaya karar verdiklerini vurguladı.

Yalınkaya şöyle dedi:

“Bu niyetle fedakârca bir karar alarak ve grevimizin de devam ettiğini ve edeceğini vurgulayarak, Pazartesi itibariyle tüm okulların, sağlık ocaklarının, askeri birliklerin ve vatandaşlarımızın evsel çöp atıklarını toplamaya, Lapta Belediyesi’nin zarara uğratılmaması adına ana irsaliye hatlarında oluşan patlakların tamir etmeye ve gençlerimizin sporlarını hafta sonu da sürdürebilmesi için sahaların çizimlerini yapmaya karar verdik.

“Destek vermek isteyen tüm belediyeleri destek vermeye çağırıyoruz”

Bu konuda bize destek olan; Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Sn. Mehmet Harmancı, Dipkarpaz Belediye Başkanı Sn. Suphi Coşkun, Yenierenköy Belediye Başkanı Sn. Emrah Yeşilırmak, Değirmenlik Belediye Başkanı Sn. Ali Karavezirler, Lefke Belediye Başkanı Sn. Aziz Kaya, Tatlısu Belediye Başkanı Sn. Hayri Orçan, Esentepe Belediye Başkanı Sn. Cemal Erdoğan, Alsancak Belediye Başkanı Sn. Fırat Ataser ve Girne Belediye Başkanı Sn. Nidai Güngördü’ye de teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Süreç uzayacak olursa, halkımız adına hiçbir fedakarlığı göstermekten çekinmeyeceğimizi de bir kez daha vurgularız. Destek vermek isteyen tüm belediyeleri destek vermeye çağırıyoruz”











Başa dön tuşu