KıbrısManşet

YDP’den ‘Anavatan’ karşıtı aday: Bu nasıl U dönüşü?

Aşırı Türk milliyetçisi ve ‘anavatancı’ kimliğiyle bilinen Erhan Arıklı partisi YDP’den, daha önce TC Lefkoşa Elçiliği’nin bahçesine laiklik karşıtı eğitim dayattığı gerekçesiyle ‘kara çarşaf’ fırlatan ve bundan dolayı yargılanan Özen (Öjen) Topçu’yu kontenjan adayı gösterdi

YDP’den ‘Anavatan’ karşıtı aday: Bu nasıl U dönüşü?

23 Ocak erken genel seçimleri için tüm partilerde adaylar belirlendi ve her partiden şaşırtan adaylar çıktı.

Bunlar biri de aşırı milliyetçi kimliğiyle bilinen YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın, Lefkoşa 8. sıradan kontenjan aday gösterdiği Özen (Öjen) Topçu oldu.

‘Kara Çarşaf’ davası: Elçiliğin bahçesine çarşaf fırlatılmıştı

Öğretmen olan Topçu, 14 Aralık 2012 yılında üyesi olduğu Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası‘nın (KTÖS), TC Lefkoşa Elçiliği önünde yaptığı eyleme katılmış ve sonrasında ‘Kara Çarşaf Davası’ olarak bilinen davada da, kendisiyle birlikte toplam 9 kişi yargılanmıştı.

Topçu’nun taşıdığı pankart

Eylem AKP‘nin, Kıbrıs‘ın kuzeyine yönelik ‘sunileştirme‘ ve ‘entegrasyon‘ politikası uyguladığı gerekçesiyle düzenlenmişti ve eyleme siyah çarşaflar giyinerek gelen Topçu’nun da aralarında bulunduğu bir grup, Elçilik bahçesine kara çarşaf ve tespih fırlatmıştı.

Eylemden bir kare…

Eylem sonrası Topçu’yla birlikte toplam 9 kişiye, “Sulh ve sükunu bozması muhtemel davranışta bulunma” gerekçesi ile dava açılmıştı.

YKP, TDP, CTP, UBP şimdi de YDP…

80’li yıllarda YKP ile siyasi yakınlığı olduğunu bildiğimiz Topçu sonrasında, KTÖS’te aktif bulunduğu dönemde Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) lideri Cemal Özyiğit‘in listesinden aday olmuş ve TDP ile de yakınlaşmıştı.

YDP aday listesi (Lefkoşa 8. sıra kontenjan adayı Özen Topçu)

Daha sonra sırasıyla, CTP ve UBP ile de bir dönem siyasi olarak yakınlaşan Topçu’nun eşinin de Ekonomi Bakanlığı’nda Müdür olduğu biliniyor.

Topçu şimdilerde ise 23 Ocak seçimleri için Arıklı tarafından Lefkoşa 8. sıradan kontenjan adayı gösterildi. YDP seçmeninin bu konuda ne diyeceği ise merak konusu.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu