KıbrısManşet

Korunuyor mu? Hala görevde!

Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) içinde yaşanan skandal, ‘Vatandaşların yaşadığı asayiş olaylarında tahkikatı yapan polislerin tarafsız olduğuna nasıl güveneceğiz?’ sorusunu beraberinde getirdi

Olayla alakası olmayan 2 polis mensubunu dosyaya ekledi

Yaşanan hırsızlık olayındaki cep telefonu görüşmelerinin tespiti için geçtiğimiz Nisan ayında yürütülen tahkikatta, tahkikat memuru polisin sahte belge düzenlendiği ortaya çıktı.

İlgili polisin, ‘olayla alakası var’ diyerek dökümlerini istediği 2 cep telefonu numarasının, aslında olayla alakası olmayan başka 2 polis mensubuna ait olduğu anlaşıldı.

Üstelik bu cep numaralarından birinin de, tahkikat memuru polisin yine polis olan kız arkadaşına ait olduğu da iddia edildi.

Disiplin cezası aldı ama ‘Ceza davası’ açılmadı!

Hakkında sahte belge düzenlenen polisin durumu fark etmesi ve şikâyetçi olması sonrası tahkikatı yürüten polis, ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal’ ve ‘Gerçeğe aykırı rapor düzenlemek’ suçlarından PGM Disiplin Mahkemesi tarafından 7 ay ‘kademe ilerlemesinin durdurulması’ cezası aldı.

Ancak sahte belge düzenleyen polis mensubuna ‘Ceza Davası’ açılmadı, olay polis içinde kapatıldı.

Hala görevde! Kim koruyor?

Polis teşkilatında yaşanan ve ‘güven sarsan’ bu olayla ilgili kimin devreye girdiği bilinmiyor.

Ancak teşkilat içinde huzursuzluğa sebep olan durum karşısında, adeta koruma altında olduğu izlenimi verilen polis mensubu, Demirhan Karakolu’ndaki görevine devam ediyor.

İlgili polis mensubunun, suçun ve suçlunun belirlenmesinde ve kişilerin hayatlarında büyük etkisi olan tahkikat dosyalarında da hala görev aldığı biliniyor.

Pınar Barut/Özel Haber











Başa dön tuşu