EkonomiKıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

Akıncı’dan anlamlı mesaj: Biatçı anlayış özgürlük ışığında sönmeye mahkumdur

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2022 yılını toplumumuzda, adamızda, bölgemizde ve dünyada barış içinde daha yaşanası bir geleceğin inşası yolunda olumlu bir adım olmasını dileyerek, mücadeleden vazgeçmeme mesajı verdi

Akıncı: Gerek salgından, gerekse de ekonomik zorluklardan toplumumuz da nasibini aldı

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akıncı, çok zor bir dönemden geçerek yeni bir yıla daha adım atmak üzere olduğumuzu ve iki yıldır ölümcül bir virüs Covid şu ana kadar 300 milyon insana bulaşırken, 5.5 milyon insanı da yaşamdan kopardığını hatırlattı.

Akıncı, “Salgınla mücadele sürerken, bir yandan da insanlık ekonomik sorunlarla baş etmeye çalıştı. Gerek salgından, gerekse de ekonomik zorluklardan toplumumuz da nasibini aldı” dedi.

“Hiç bir kötülük iyiliğin karşısında sürdürülebilir olamaz”

Önemli giderleri dövize endeksli bir yaşam sürdüren Kıbrıslıtürklerin, TL’nin büyük değer kaybından fazlasıyla etkilendiğini, yeni yıla adım atarken böylesi olumsuz koşullarda bile karamsarlığa kapılmamak ve umudumuzu canlı tutmak zorunda olduğumuzu belirtti.

Akıncı, “Evet, zorluklarımız büyüktür; ama hiç bir zorluk aşılmaz değildir. Hiç bir kötülük iyiliğin karşısında sürdürülebilir olamaz. Çağ dışılık, çatışmacılık; çağdaşlık ve uzlaşı kültürü karşısında gerilemeye; biatçı karanlık anlayış da özgürlük ışığında sönmeye mahkumdur” dedi.

“Değişim zaman ve sabır ister”

Değişimin zor olduğunu, sabır ve zaman istediğini ama imkansız olmadığını vurgulayan Akıncı, bunları unutmadan yeni yılı olumlu düşüncelerle karşılanması gerektiğini vurguladı.

Akıncı, “Tüm halkımıza, adamız ve dünyamız halklarına en başta sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim. Yine dilerim ki; 2022 toplumumuzda, adamızda, bölgemizde ve dünyada barış içinde daha yaşanası bir geleceğin inşası yolunda olumlu bir adım olsun”











Başa dön tuşu